Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obljetnica: Premijer Sanader opovrgava kritike zbog toga što danas neće nazočiti obilježavanju Dana sjećanja u Vukovaru

Sanader: U Vukovar idem kad drugi ne idu

hrv-sanader-txt.jpg
import
17.11.2005.
u 19:58

Šef Vlade Ivo Sanader jučer je rezolutno odbacio medijske kritike zbog toga što danas, na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, neće biti u tome gradu. Ja u Vukovar idem i kad drugi ne idu rekao je Sanader, napomenuvši da je ove godine bio nekoliko puta u Vukovaru s konkretnim projektima.

Vlada je u Vukovaru održala 18. ožujka ove godine i redovitu sjednicu. Premijer je, podsjećaju u Banskim dvorima, 27. rujna ove godine bio u Vukovaru na otvaranju servisnog ureda Hitro.hr, kad je otkrivena i spomen bista dr. Franje Tuđmana. Istog je dana nazočio otvaranju Trga Republike Hrvatske te vukovarskog veleučilišta "Dr. Lavoslav Ružička". Pogođen kritikama, Sanader ih je opovrgnuo, rekavši da one dolaze s radija koji "s ekstremnih pozicija pokušava unijeti nemir u javnost". Uime Vlade u Vukovaru će biti potpredsjednica Jadranka Kosor, a u Škabrnju, koja se također 18. studenoga prisjeća žrtava, otputovat će nekoliko ministara.

Vukovar je 18. studenog 1991. obranio Hrvatsku, rekao je Sanader. Taj je grad zadržao agresorsku armiju i obranio sve nas. Bio je to težak dan za Hrvatsku, ali nema razloga za samosažaljevanje jer Hrvatska je iz nametnutog rata izašla kao pobjednik i pokazala je da se zna brinuti za sebe.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije