Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi dan u zatvoru

Sanader u Remetincu: Izgleda utučeno, u ćeliji je bez TV-a...

'05.07.2011.,Zagreb - Procedura ulaska prtvorenika u zatvor Remetinec. Zatvorski krug. Svaki pritvorenik ima pravo na 2 sata dnevno boravka na zraku. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL'
Foto: 'Zeljko Lukunic/PIXSELL'
1/3
22.11.2012.
u 15:40

U šetnje zatvorskim krugom Ivo Sanader će ići sam, a posjete će primati odvojeno od ostalih pritvorenika u Remetincu

Kad su se svjetla kamera u zagrebačkom Županijskom sudu ugasila, Ivi Sanaderu na ruke su stavljene lisičine. U njima je i doveden u Remetinec, gdje je obavio liječnički pregled i gdje je pregledana njegova medicinska dokumentacija pa će se uskoro znati koje pretrage može obaviti u zatvorskoj bolnici, a zbog čega će ga se voditi u neku drugu zdravstvenu ustanovu.

>>Zaradili 4,5 mil. kuna, a blokirano im vlasništvo vrijedi 38 milijuna

Za televizor treba dozvolu

Sanader, naime, mora k liječniku zbog problema sa srcem i nogom. Nakon nužne papirologije, odveden je u jednokrevetnu ćeliju. Iako je stigao u poznato okruženje te znao što ga sve čeka pa sa sobom nije ponio ništa od stvari koje ne bi smio imati, izgledao je utučeno. Kako su njegovi bivši stranački kolege, ali i ostali političari komentirali, nepravomoćnu presudu koja ga je i vratila u zatvor nije imao prilike ni vidjeti ni pročitati. Da bi u ćeliji veličine desetak četvornih metara mogao imati televizor, mora tražiti dozvolu suda koji odobrenje prosljeđuje upravi zatvora. Isto je i s tiskom. Ne može se dogoditi da mu, na primjer, u posjet dođe netko i donese novine. Bude li ga zanimalo što se piše, novine će dobivati posredovanjem zatvorske kantine ako ima novca na pologu. Što se tiče posjeta, oni su za pritvorenike u Remetincu ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom i za njih također treba dozvola suda. Stalnu dozvolu imaju odvjetnici pa je prvi Sanaderov posjetitelj bio njegov branitelj Goran Suić. S članovima obitelji i prijateljima koji mu budu dolazili u posjet u Remetinec, Sanader se neće susretati u istom prostoru gdje i ostali. Takva je odluka donesena da bi se izbjegli incidenti.

Umjesto čučavca – školjka

Iz sigurnosnih razloga, Sanader će biti sam i za šetnje zatvorskim krugom. Zato je i sam u ćeliji na muškom odjelu. Ondje je bio i kad je u Remetinec doveden iz austrijskog zatvora. No, budući da je imao problema s nogom pa mu je korištenje čučavca predstavljalo teškoću, premješten je na ženski odjel, na kojem je sada gužva. Ipak, ovih se dana u Remetincu iz jedne ćelije vadi čučavac, na čije će mjesto biti postavljena zahodska školjka. Moguće je da će Sanadera tu premjestiti.

>>Novac sa 78 računa podijelili klanovi Sanader - Šarić - Dojkić

Ključne riječi

Komentara 76

PP
Peter Petrovic
13:02 23.11.2012.

metereopat kaze da ivi je urozeno pravo. meni dragi moj je sve ugrozeno jer sa punom penzijom nemam pravo na zivot .i ti njega places. misli kako je meni i ko je zato kriv. po meni lopovi ala sanader kojikoji su pokrali tu zemljiu i sa d preostaje zadnji udarac sa strane onog,bolesnog uma od linica.koji mene ce oporezivati stan kojeg cjeli zivot sam gradijo a novac nakit itd sanadera nece. lako ce neko placati porez na kucu a na bogastva ce biti osloboden.

PP
Peter Petrovic
13:27 23.11.2012.

jadan opet bolestan. najbolje ga pustiti na slobodi.opet srce pa noga.a meni boli kurikulum za njega.

ME
meteoropat
12:40 23.11.2012.

Sanader nije imao nepristrano suđenje.Sudac Turudić osim upuštanja u političke komentare prilikom donošenja presuda,podlegao je pritisku javnosti.Zapravo Sanader je bio osuđen odmah po povratku iz Austrije.Stoga nije ni čudno da je čovjek utučen.Gotovo sam pa siguran da će Vrhovni sud dijelom srušiti presudu i optužnicu.Iako nikada nisam bio fan Ive Sanadera i ostalih likova unutar HDZ-a,mislim da su Sanaderu ozbiljno ugrožena njegova ljudska prava,a to je pravo na nepristrano i pošteno suđenje.Sanader nije mogao sam opljačati hrvatski narod,pa to je valjda svima jasno.Gdje su sada svi oni koji su uz Sanadera živjeli kao mali bogovi poput pjevača Houdeka i njemu sličnih,kako li se sada osjećaju naši sportaši koji su u predizbornoj kampanji pjleskali Sanaderu ,a za uzvrat dobivali visoke honorare.Dakle,držim da smo podlegli histeriji usmjerenoj protiv Ive Sanadera, dijelom potpuno neopravdano.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije