Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAŽIVANJE

Samo 2 posto učenika ima 'poduzetni profil' i sklono je riziku

UČENICI
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/5
03.03.2017.
u 23:00

Za čak 76 posto naših učenika karakteristično je biranje kraćeg i sigurnijeg puta, izvjesnosti i ustaljenosti

 Samo 2,1 posto učenika četvrtog i osmog razreda od ukupno njih 17.726, koliko ih je sudjelovalo u istraživanju pod nazivom “Poduzetnost i inicijativnost učenika osnovnih škola” koje je proveo Institut za društvena istraživanja, ima tzv. poduzetni profil. Takvi učenici imaju sklonost rizicima i nepredviđenim situacijama pa ulažu i veći trud za postizanje dobrih rezultata.

Nasuprot njima, čak 76 posto učenika spada u tri krajnja “nepoduzetna profila”, odnosno one za koje je karakteristično biranje kraćeg i sigurnijeg puta, izvjesnosti i ustaljenosti.

– Ovakvi rezultati pokazatelj su nedostatka širih, strukturnih promjena u našem obrazovnom sistemu, ali i društvu u cjelini koje i dalje adekvatno ne prepoznaje važnost razvoja ovakvih vještina kod naše djece. To nas može posebno zabrinuti jer se postavlja pitanje kakvu budućnost gradimo za našu djecu te kakvim kvalitetama kao društvo težimo – poručio je Boris Jokić.     

>> Naši startupi pomažu razvoj restorana, a zauzvrat dobiju ključne kupce

>> Mladići u Osijeku grade urbanu vilu: 'Nismo htjeli biti još kap u moru odljeva mozgova'

Komentara 2

AA
aabbcc
11:16 04.03.2017.

Svaki lopov je sklon riziku i znaci da ima poduzetnicki talent i bar toga ne fali !

TA
tatatomy2
06:38 04.03.2017.

Ništa ne brinite. Tih 2 posto su prvi kandidati za jednosmjernu kartu u tuđinu. Što će nam ovdje? Neka se obogate u Njemačkoj ili Irskoj na račun njihovih radnika. Hvala Bogu, državna uprava nam je takva da ime neće pružiti priliku da to učine ovdje. :P

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije