Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje za klevetu

Sajter: 'Bujanec vuče sud za nos, nije došao zbog visokog tlaka, a vodio je emisiju'

suđenje bujancu sajter
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/4
25.04.2017.
u 14:19

Penava je samo kratko komentirao kako je zbog dolaska na sud morao odgoditi službeni put u Njemačku.

Velimir Bujanec nije došao u utorak na Općinski sud u Osijeku, gdje mu se sudi zbog klevete bivšeg ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića, po privatnoj tužbi. Dan ranije, ispričao se visokim tlakom zbog kojega je, kako tvrdi, završio na Hitnoj pomoći.

- Upozorio sam njegovog branitelja da nedolazak mora opravdati medicinskom dokumentacijom. Nisu mi ju dostavili, ali sam vidio da je tuženi Bujanec iste večeri uživo vodio svoju TV emisiju. Mogao je, dakle, i danas doći na sud. Očito je da ne poštuje sud i povlači nas za nos. Vjerojatno mu nije bilo ništa jer je navečer nesmetano radio svoj posao – iskomentirao je sudac Ivan Sajter. Sudac je morao odgoditi raspravu, ali trošak te rasprave morat će platiti sam Bujanec.

Nije se pojavio ni Ostojić, ali zato što mu je javljeno kako Bujanec ne planira doći pa rasprave neće biti. No, stigao je svjedok Ivan Penava, vukovarski gradonačelnik i šogor pokojnog branitelja Darka Pajičića. Suđenje Bujancu zbog klevete pretvorilo se, naime, u istragu smrti D. Pajičića, ozlijeđenog u sukobu s policajcima koji su čuvali ćirilične ploče na Policijskoj postaji Vukovar. Pajičić je kasnije preminuo, a u jednoj Bujančevoj emisiji za njegovu smrt prozvan je tadašnji ministar Ostojić.

Penava je samo kratko komentirao kako je zbog dolaska na sud morao odgoditi službeni put u Njemačku.

- Da sam znao da neće biti rasprave, ne bih to učinio – rekao je Penava, koji je trebao govoriti o Pajičićevu zdravstvenom stanju i okolnostima smrti. Nije saslušan, a iduća rasprava, zakazana za 9. svibnja, bit će, najavio je sudac, i posljednja.

>> Bujanec Ostojićevom odvjetniku: Kako možete prekidati ženu, sram Vas bilo! Sudac: 'Šta bravo?'

>> Na sudu: Bujanec odbio ispričati se Ostojiću zbog emisije u kojoj ga naziva 'Ostojom Rankovićem'

Komentara 36

TR
TrvtkoKomadina01
15:25 25.04.2017.

Bujanec je rekao samo istinu o drugu ostojiću te je sramota da se sudstvo bavi takvim glupostima pokraj stotine tisuća neriješanih predmeta zločina, kriminala, korupcije...

GU
gustirna
15:15 25.04.2017.

Vidi vidi....kako jugomediji znadu sto se događ na sudu sa bujancem .....ali burazerija pojma nema, i pored snimaka, kako se na sudu dokazuje kriminal bajica i cvitana u aferi bankomat..nema pojma ni kada sud disudi da je za dom soremni hrvatski pozdrav...nema pojma kada cetnicki novinar izgubi u sporu sa thompsonom...

IM
Imenjak
14:26 25.04.2017.

Sudac Sajter nije doktor ako je nalozio da se donese dokumentacija onda i treba sacekati dok dobije dokumentaciju i nije njegovo da ide u javnost sta bi bilo da je bilo i nadam se da ce Bujanac traziti njegovo izuzece jer sam sudac je vec pokazao kakva bi presuda mogla biti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije