Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBNOVA ZALIHA

SAD odobrio prodaju pametnih bombi Saudijskoj Arabiji

Barack Obama
Foto: Reuters/PIXSELL
16.11.2015.
u 17:30

Agencija za obrambenu suradnju Pentagona, zadužena za izvoz oružja, u petak je o tome obavijestila Kongres

State Department odobrio je prodaju tisuća pametnih bombi vrijednih 1,29 milijardi dolara Saudijskoj Arabiji kako bi obnovila zalihe potrošenog oružja u borbama protiv pobunjenika u Jemenu i zračnim udarima protiv Islamske države u Siriji, objavio je danas neimenovani američki dužnosnik.

Agencija za obrambenu suradnju Pentagona, zadužena za izvoz oružja, u petak je o tome obavijestila Kongres.

Zastupnici imaju rok od 30 dana da blokiraju prodaju, no to je malo vjerojatno jer takvi aranžmani prije odobravanja prolaze strogu proceduru.

Prodaja je na tragu obećanja američkog predsjednika Baracka Obame da će SAD vojno pomagati Saudijskoj Arabiji i ostalim sunitskim saveznicima u Vijeću za suradnju u zaljevu, nakon što je njegova administracija postigla nuklearni sporazum s njihovim suparnikom Iranom.

>> Obama: Bila bi greška poslati američke vojnike na teren u Siriju i Irak

>> Putinov plan u osam točaka da se zaustavi ratni pakao u Siriji

Komentara 8

RI
rikavac
18:53 16.11.2015.

hahaha pa za ne povjerovat odobrio prodaju Saudicima koji ce oni to proslijedit Isilu. Jos jedan od dokaza da Amerika zivi od ratova jer da nema ratova u svijetu Ameri bi bili bijeda nad bijedama.

Avatar superhik74
superhik74
18:36 16.11.2015.

Opet naoruzavaju islamsku drzavu (Saudijsku Arabiju) pa ce se onda zaliti kada te iste bombe budu upotrebljene protiv njih samih, kao sto smo vidjeli i nekoliko puta do sada u bliskoj povijesti.

Avatar Semper Paratus
Semper Paratus
18:56 16.11.2015.

SAD= SOTONSKA DRZAVA‼️ Največe zlo na Planeti- prokleti bili‼️ EUROPO PROBUDI SE VIŠE‼️

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije