Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22.05.2015. u 12:00

Još su gori od same snimke argumenti Miljenićevih “branitelja” iz SDP-a

Šteta! Ministar pravosuđa Orsat Miljenić jedan je od rijetkih u ovoj vladi koji je kompetentan za posao koji radi i koji je dosta i učinio te je jedan od rijetkih koji nije imao ozbiljniju aferu jer "Lex Perković" ipak valja pripisati njegovu inatnom šefu za kojeg je, vođen lojalnošću, prihvatio biti meta dijela kritika. Sad je prilika da mu se Zoran Milanović oduži i spusti letvicu političke odgovornosti ispod razine koja je vrijedila za Mirelu Holy, štetilo to Vladi i SDP-u ili ne.

Ta je odluka očito već donesena, premda ju je premijer dužan nekako i javno oblikovati. Stoga ministar i ne razmišlja o ostavci premda i sam kaže da je morao biti oprezniji jer je previše govorio, dajući lažnu nadu članu SDP-a da će, kad izađe natječaj, "pogurati" zapošljavanje njegove kćeri, članice SDP-a. Ako je ministrov razgovor i vođen s tim ciljem, bez stvarne namjere, a ni mogućnosti da se to realizira, očito je i po Miljenićevoj reakciji da je to bilo neprimjereno. Možemo vjerovati nestranačkom ministru ili ne, vođeni i time da nijedan njegov načelnik sektora nije član SDP-a, ali kompromitirao je funkciju, ali i inicijalni kredo ove vlade koji su već mnogi prije njega iznevjerili pa njegova ostavka ili smjena u percepciji i ove vlade, koja nas je tako uvjeravala da će biti drukčija od prethodne, zapravo ništa bitno neće promijeniti.

Apsurdno je da si sada daju pravo da njegovu smjenu traže oni za čije vladavine su neke državne institucije bile stranačke ne samo kadrovske već i financijske ekspoziture, dok su natječaji bili formalnost za naivne ili perfidno dizajnirani za odabrane. No, gore i od same snimke, a što nam govori o poražavajućem moralu, jest to što SDP-ovac Dane Milobara negira razgovor s Miljenićem, a na spornoj snimci žali se na nepravdu jer su "naši" tri godine na vlasti, a kći mu je još nezaposlena, što ministar Mihael Zmajlović kaže da vodi na stotine takvih razgovora, a SDP-ov zastupnik Saša Đujić koristi se argumentima HDZ-a iz vremena "barba Luke". I sve to nakon premijerova savjeta nezaposlenima "bavite se politikom".

>> Molio ministra da mu zaposli kćer pa sve negirao. Miljenić: Ako se ne javim, pošalji poruku

>> Treba vidjeti koliko SDP-ovaca traži posao

Komentara 18

UI
Uvijek_iskreno
12:58 22.05.2015.

Miljenic mora dati ili dobiti ostavku, ne smije tu biti nikakve rasprave.

LA
Laras
13:09 22.05.2015.

Nista nas nebi cudilo od ovog premijera..on je i za Marinu Lovric Merzel rekao da nije kriva..

MS
MSKoRIsnik
13:03 22.05.2015.

Očito je da se SDP polako sprema u opoziciju? Skrivaju istinu koliko su narod zadužili, a svoje račune uvećali i onda će naravno okriviti druge!? Strašno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije