Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odgoda

Sabor u petak opet neće glasovati jer ne može skupiti kvorum

sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
05.05.2016.
u 16:54

Dio zastupnika je na putu, jednako kao i dva ministra koji nemaju zamjenike, a trebalo bi se glasovati o zakonima iz njihovog resora

Nakon što prošli petak nisu uspjeli glasovati o ukidanju ureda bivšeg predsjednika jer je oporba napuštanjem sabornice srušila kvorum, glasovanja neće biti ni ovaj petak. Kvorum je ponovno glavni razlog za to.

Naime, kako nam je pojašnjeno, dio zastupnika je na putu, jednako kao i dva ministra koji nemaju zamjenike, a trebalo bi se glasovati o zakonima iz njihovog resora. Kako se ponovno ne bi dogodio debakl tijekom samog glasovanja, već je danas zastupnicima javljeno da se glasovanje odgađa za idući tjedan, kada će, nadaju se vladajući, uspjeti skupiti potrebni kvorum.

- Kvorum se zapravo narušio izlaskom, kao što znate, SDP-a i koalicijskih partnera namjerno da sruše kvorum. Sljedeći put vjerujem da neće biti tako - komentirao je predsjednik Sabora Željko Reiner prošlu subotu, nakon što je srušen kvorum.

Kada mu je postavljeno pitanje gdje je bila saborska većina koja bi, da su svi bili u sabornici, imala potrebni kvorum, pojasnio je da je dio zastupnika bio na službenom putu

>>Reiner o srušenom kvorumu: Ljudi imaju i drugih obaveza, ne samo Sabor

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar 2222
2222
17:12 05.05.2016.

Sta cekate,posaljite ih van iz Sabora.Birajte nove ljude oni koji bjeze od istine ne trebaju nikog zastupati.Izaberite zakon I primjenite neka I kod kuce cekaju pismene posiljke da nisu pozeljni vise u Saboru.Slobodno nek idu na ulice cekaju ih gradjani I policija.

GD
Gospon Drug
17:21 05.05.2016.

Jadni zastupnici ni pet dana u komadu nisi sposobni odraditi, uza sve privilegije treba im dati socijalnu pomoc da ne budu jadni...

MA
maddog
20:18 05.05.2016.

najbolje da se raspustite svakako ništa ne radite!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije