Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sabor

Boro Grbušić pozvao zastupnike i Vladu da iskorijene glad u hrvatskim školama

boro grubišić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
05.03.2015.
u 12:30

Dajmo taj problem shvatimo ozbiljnije. Molim i zastupnike, ali i Vladu da razmislimo i na neki način iskorijenimo glad iz naših škola, rekao je Grubišić

HDSSB-ov Boro Grubišić pozvao je Vladu i kolege zastupnike da pronađu način na koji bi se iskorijenila glad u hrvatskim školama jer istraživanja resornog ministarstva kažu da roditelji čak 10 tisuća hrvatskih osnovnoškolaca ne mogu dnevno izdvojiti od pet do devet kuna za školski obrok. Podsjetio je i kako su dva zastupnika HDSSB-a amandmanom na proračun za 2015. godinu predložila da se za ovu godinu milijun i pol kuna preusmjeri na djecu.

– Dajmo taj problem shvatimo ozbiljnije. Molim i zastupnike, ali i Vladu da razmislimo i na neki način iskorijenimo glad iz naših škola. Znamo da za učenje jesu potrebne kalorije, znamo da je za rast i razvoj, kako tjelesni tako i psihički, najvažniji onaj obrok ujutro ili prijepodne, a znamo i da smo mi saborski zastupnici dobrovoljno kada je bila poplava u Gunji pripomogli svatko sa svojih 1500 kuna. Znamo i to da svakodnevno dobivamo razne zamolbe s uplatnicama, da mnogi zastupnici prodaju u humanitarne svrhe, sudjelujemo na humanitarnim koncertima, prodaji palačinki, u doniranju djeci koja preko HZZO-a ne mogu ostvariti ono što bi trebali – naglašava Grubišić kojemu se čini da su mediji nekada socijalno osjetljiviji od resornog Ministarstva socijalne skrbi.

– Ako već neće Vlada, treba da sami od sebe krenemo i da se ponovno priupitamo jesu li naša djeca, naši unuci, naša školska djeca, naša ili nečija tuđa briga. Valjda će to biti i nekakav poticaj Vladi, Ministarstvu školstva i Ministarstvu socijalne skrbi da poduzmu nešto po tom pitanju zajedno s jedinicama lokalne samouprave, jedinicama regionalne samouprave odnosno županijama – zaključio je Grubišić nakon stanke koji je zatražio u Saboru kako bi upozorio na problem sve više gladne djece u Hrvatskoj.

>> Djeca gladuju i u Velikoj Gorici, učenici nemaju za topli obrok

Komentara 4

PE
perfa57
12:44 05.03.2015.

Milanović tvrdi da su naša djeca debela, a ne gladna. Kome vjerovati? Neka narod odluči, jer on vidi kako živimo.

OB
ObrenM
13:02 05.03.2015.

Vapaj Grubisica vladi tvrda srca je kao da gluhog vodimo u operu.Sramotno je kad citamo da Lesar predlaze ogranicenje za financiranje stranaka na 50 milijuna.Koliko onda oni imaju?

Avatar fijolica
fijolica
13:21 05.03.2015.

Hm, daju u raznorazne humanitarne organizacije! To bi bilo jako pohvalno da nema činjenice da nisu prstom maknulida se poveća proizvodnja, koja bi dovela do otvaranja novih radnim mjesta i koja bi omogućila bolji standard pa ne bi ni postojala potreba za tolikim humanitarnim akcijama! Tek tada, dugoročno, ne bi bilo ni gladne djece, barem ne u tolikom broju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije