Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sabina Glasovac

SDP-ovka o Sanji Orešković: Na kontroli ženskog tijela neki žele graditi svoje političke karijere

Sabina Glasovac
Foto: Jabuka TV
1/3
24.05.2016.
u 23:01

Čin dviju najistaknutijih osoba prosvjeda, Željke Markić i supruge Tihomira Oreškovića, djeluje malo licemjerno, kaže Sabina Glasovac

Saborska zastupnica SDP-a i nova članica predsjedništva te stranke Sabina Glasovac danas je rekla da, ako Boris Jokić dâ ostavku na mjesto voditelja kurikularne reforme, ministar Predrag Šustar isto mora učiniti u roku od sat vremena.

– Ja sam već neki dan izrazila svoje stajalište – ako Boris Jokić podnese ostavku, u roku od sat vremena to bi trebao učiniti ministar Šustar. Moguće je i da u tom slučaju zatražimo i glasanje o njegovu nepovjerenju u Saboru – rekla je Glasovac u emisiji Veto na Jabuci TV.

Na pitanje što očekuje u 10 sati kada istječe rok koji je Jokić dao Šustaru, odgovorila je da očekuje razum prije svega i to ministra koji se skrio u mišju rupu.

– Očekujem razum prije svega, a onda izdizanje iznad nekih partikularnih političkih interesa. Očekujem od ministra koji se skrio u mišju rupu, ne samo od ministra već i HDZ-a i Mosta, da se oglase. Jedini koji se oglašava i predvodi te protureformske snage jest Hrast na čelu s gospodinom Iličićem, a glavne stranke, i Most i HDZ šute – rekla je Glasovac koja se slaže s navodima Ministarstva obrazovanja u kojem je pozvano na nacionalni konsenzus oko sadržaja kurikulumskih dokumenata.

 

– Ističu da je cijela ova reforma iznad svih grupacija i partikularnih interesa. Pozvali su sve na dijalog. S druge strane opstruiraju reformu mjesecima – rekla je Glasovac koja misli da je teško moguća provedba kurikularne reforme ako radna skupina odstupi.

 

Upitana gdje vidi svjetonazorski desant na obrazovni sustav, rekla je kako to vidi u izjavama prije svega Ladislava Ilčića iz Hrasta.

– Ova je reforma bazirana na struci. U središtu reforme je potreba učenika i sustav koji će omogućiti djeci da budu kompletne osobe koje su spremne promišljati, spremne kreirati kritička mišljenja. Ova reforma za cilj ima napredak Hrvatske, a nema napretka Hrvatske bez znanja. S druge strane, ako pogledate izjave pojedinih ekspozitura, vidjet ćete nezadovoljstvo zbog toga što je reforma stručna, a ne politička. Meni su tu dovoljne izjave kolege Ilčića. On već dugo traži osnivanje nekog povjerenstva koje bi nadgledalo rad onih koji se time bave godinu dana – rekla je Glasovac koja je kritizirala i istup potpredsjednika SDP-a Davora Bernardića prema čijem mišljenju u školama treba biti više matematike i trebaju trajati kraće.

 

– Kolega Bernardić osjetio je potrebu reći svoje stajalište o tome. To je njegov površan, osobni, jednodimenzionalan pogled na ovu priču – dodala je.

 

Glasovac je rekla kako smatra da i ovo sprečavanje provedbe kurikularne reforme, ali i događaj za vikend kada je došlo do Hoda za život, imaju za cilj skrenuti pažnju s afere ''konzultantica'' u kojoj se našao Tomislav Karamarko.

 

– Svjedočimo na dnevnoj bazi pokušajima da Hrvatsku po pitanju ljudskih prava vrate korak-dva unatrag, a neki bi čak rado i u srednji vijek. Tajming Hoda za život vrlo je interesantan jer se događa u jeku afere ''konzultantica'' i ugovora Karamarka i konzultanta Mola Josipa Petrovića. Zanimljivo je kako je najednom došao u centar pozornosti Hod za život. Tako nam guraju i Hasanbegovića i njegove nevjerojatne odluke. Kao da žele skrenuti pozornost dok se negdje daleko od očiju javnosti provodi pokušaj nove pljačke Hrvatske – kaže Glasovac.

Žestoko je komentirala i pojavljivanje supruge predsjednika Vlade Tihomira Oreškovića, Sanje Orešković na Hodu za život.

– Na kontroli ženskog tijela i prikazivanju ženskog tijela kao zločinca, neki žele graditi svoje političke karijere. Čin dviju najistaknutijih osoba prosvjeda Željke Markić i supruge Tihomira Oreškovića djeluje malo licemjerno. S jedne strane zazivaju pravo na život i zagovaraju pravo na pobačaj, a s druge strane ih sve ove godine nije smetalo osiguravati si egzistenciju u farmaceutskoj industriji koja proizvodi kontracepcijske pilule i tablete za dan poslije koje neki dio stručne javnosti naziva abortivnim. To je degutantno – rekla je Glasovac i dodaje kako Sanja Orešković ima pravo da se uključi, ali da je trebala isto tako postupiti u drugim bitnim pitanjima.

– Kako se do sada nije uključila ni u jednom drugom društvenom pitanju? Ako je zagovaranje zabrane pobačaja dio te pronatalitetne domoljubne politike, nije li važno osigurati neke normalne uvjete života? Gospođa Orešković nije ništa rekla o tome kada se ne isplaćuju stipendije djeci s poteškoćama u razvoju, Romima ili socijalnim slučajevima, kao ni kada djeca s Downovom sindromom gube invalidnine – rekla je Glasovac.

Komentara 82

DE
derin
23:41 24.05.2016.

Kako ove glume moralne vertikale, a o protuzakonitoj prodaji CO-a, predstecajnim nagodbama, Zagreb tower, migovi, pola milijarde Jakovine ni rijeci, sramotnom lex Perkovic s kojim su nas osramotili u EU isto ni rijeci.

PU
Pukovnik10
23:18 24.05.2016.

samo dam da prodam

OB
ObrenM
23:46 24.05.2016.

Stravicno je da su ovi novokomponirani Sdp komunisti mahom ateisti i protivnici svih krscanskih vrijednota.Daleko su opasniji od onih generacije iz 2 svijetskog rata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije