Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POD ISTRAGOM

S Pripuzovom tvrtkom sklopili posao od 7,7 mil. kuna bez objave poziva za nadmetanje

Pripuz i Bandić
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/4
20.10.2014.
u 22:07

Prema dokumentaciji objavljenoj na Oglasniku javne nabave Pripuzova tvrtka bila je jedina koja je dala ponudu za posao odvoza glomaznog otpada

Kao jedan od razloga privođenja gradonačelnika Milana Bandića i predsjednika uprave Zagrebačkog holdinga Slobodana Ljubičića navodi se ugovor za odvoz glomaznog otpada s tvrtkom CEZAR vlasnika Petra Pripuza kojega je policija u nedjelju također privela.

Naime, još u prosincu 2013. godine Holding je s Pripuzovom tvrtkom potpisao ugovor za posao od 7,7 milijuna kuna, a prema dokumentaciji objavljenoj na Oglasniku javne nabave Pripuzova tvrtka bila je jedina koja je dala ponudu za posao odvoza glomaznog otpada. Ugovor je sklopljen bez prethodne objave poziva za nadmetanje, a kao razlog neobjavljivanja u dokumentima se navodi “Iznimna žurnost izazvana događajima koje javni naručitelj nije mogao predvidjeti prema striktnim uvjetima".

U dodatnom objašnjenju koje su iz Holdinga bili dužni dostaviti piše da se žurni ugovor sklopio zbog toga što je Ministarstvo zaštite okoliša 7. listopada 2013. donijelo Rješenje kojim se Holdingu zabranjuje odlaganje svih vrsta otpada na Jakuševec, osim miješanog komunalnog otpada. Zbog toga se naručitelj (Holding) našao u situaciji da mora u najkraćem mogućem roku pokrenuti otvoreni postupak javne nabave usluge zbrinjavanja navedenog otpada. Kao kriterij za odabir ponuđača navodi se najniža cijena. Prema ugovoru, Cezar se obvezao prikupljati sav otpad u Zagrebu osim miješanog komunalnog otpada jer se on može odlagati na Jakuševcu, no ugovorom nije precizirano na koji rok se ugovor potpisuje, i hoće li tvrtka samo pokupiti glomazni otpad koji se našao na ulicama zbog zabrane ministarstva.

Cijeli slučaj pratite na specijalu Uhićen Milan Bandić

>> USKOK ispitao Milana Bandića! Poriče sve što mu se stavlja na teret

>> Mecena koji je šakom i kapom dijelio naš novac

Komentara 20

BA
baniček
22:41 20.10.2014.

imamo i mi u SISKU gradonačelnicu koja ima sumnjive NATJEČAJE, nema šanse da se netko zaposli u Gradu Sisku ako nije komunist ili za vrijeme krapljana i pintarića HDZ-ovac...ista banda vlada svuda.

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
22:50 20.10.2014.

Možda ćemo organizirati neku humanu akciju da bi spasili ovakve koji žive od "svoje crkavice"i nije mi žao ovakvih koji će sve napraviti da bi ostali na vlasti i upravljali masom.Sve je to izgleda jedna banda!

Avatar TiinaMaze
TiinaMaze
23:04 20.10.2014.

Ne mogu se načuditi vlasniku C.I.O.S.a njemačkoj Scholz Gruppe da nisu znali tko im je u Hrvatskoj na čelu tvrtke!Kad mi netko kaže da je Pripuz poslovni čovjek sjetim se i Al Caponea jer je in on bio poslovni čovjek koji je u konačnici pao na utaji poreza!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije