Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grabar- Kitarović:

'S Pantovčaka sam primila dosta udaraca ispod pojasa'

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
1/7
16.09.2014.
u 11:45

Tim je riječima, gostujući u emisiji Bujica na Osječkoj TV, Kolinda Grabar- Kitarović, HDZ-ova kandidatkinja za predsjednicu države komentirala dosadašnju "borbu" za predsjedničku fotelju.

– Dobila sam puno udaraca ispod pojasa, ali mislim da sam to dosta graciozno podnijela. Nisam to očekivala od gospodina Ive Josipovića. Napadati nečije stavove, to razumijem, ali nekoga kao osobu?! Ja to nikada ne bih napravila.

Tim je riječima, gostujući u emisiji Bujica na Osječkoj TV, Kolinda Grabar- Kitarović, HDZ-ova kandidatkinja za predsjednicu države komentirala dosadašnju "borbu" za predsjedničku fotelju.

– Takve stvari radite samo ako nemate politički program i nešto pametno reći pa onda na taj način napadate protukandidata. Ja nikada neću Josipovića napasti kao osobu, ali ću ga pitati što je to on učinio u posljednjih 5 godina i zbog čega smatra da bi on i sljedećih pet godina trebao voditi Hrvatsku.

Foto: Matija Topolovec/Pixsell

Foto: Matija Topolovec/Pixsell

Inicijativu za ustavne promjene Josipović je pokrenuo u potpuno krivo vrijeme. Trebao je to napraviti tijekom ovih posljednjih pet godina. Koristiti se temeljnim državnim aktom u predizborne svrhe i politizirati ga, ne da nije u redu nego je potpuno neozbiljno. U trenutku dok se država nalazi u ovakvom stanju, govoriti o promjenama Ustava je deplasirano. Ustav nije kriv za stanje u kojem se nalazi Hrvatska. Aktualni predsjednik nije iskoristio svoje ustavno pravo i sazvao sjednicu Vlade. To će biti prvi korak koji ću ja, kao predsjednica države napraviti – sazvati sjednicu Vlade. Josipović je morao nekada udariti šakom o stol i reći: To više tako ne može! – rekla je Kolinda Grabar Kitarović.

Naglasila je da u hrvatskom društvu ne smije biti podjela te da će joj jedan od glavnih ciljeva kao predsjednice Hrvatske biti – pomirba naroda i društva.

Na pitanje voditelja Velimira Bujaneca je li NATO mogao pomoći Hrvatskoj u borbi s poplavama, Grabar Kitarović je odgovorila da smo imali priliku.

– Svakako da je NATO mogao pomoći Hrvatskoj. Ja sam istog trenutka nazvala našu delegaciju pri NATO-u i ponudila pomoć NATO-a, ali dobila sam odgovor da Hrvatska može sama riješiti stanje i da pomoć Hrvatskoj nije potrebna. NATO i dalje stoji na raspolaganju i kod ovog vala poplava u Hrvatskoj pa se nadam da će Hrvatska iskoristiti tu priliku. NATO ima svoje snage za brzo djelovanje i potrebnu opremu, ali tu pomoć treba zatražiti iz Hrvatske.

Kolinda Grabar Kitarović potvrdila je da danas odlazi u BIH obići Hrvate koji tamo žive te da će biti gost i obitelji Marina Čilića.

– Ovakvi sportski uspjesi češće više vrijede za Hrvatsku nego napori stotinu diplomata! – zaključila je.

>>Prvi puta u kampanji susreli se Ivo Josipović i Kolinda Grabar Kitarović

Komentara 200

RE
retfala
11:59 16.09.2014.

čim se gospođa Kolinda pojavi,yugoslavenčići polude...

MA
matata
11:58 16.09.2014.

Samo Kolindu za PRESJEDNICU

Avatar dkunovac
dkunovac
11:59 16.09.2014.

Komunjare su aktivne na portalu, ne zadugo....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije