Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruža Tomašić:

'Dok ju vode četnici i Miloševićevi potrčci, za Srbiju ne smije biti mjesta u EU'

Ruža Tomašić
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
1/3
14.08.2016.
u 13:33

Svi lažno prijavljeni pripadnici srpske manjine svjesno varaju državu od koje zauzvrat traže posebna prava, navodi Tomašić

Povodom prijave i odjave prebivališta na području Grada Vukovara priopćenjem za javnost oglasila se danas i predsjednica Hrvatske konzervativne stranke (HKS) Ruža Tomašić. U priopćenju naslovljeno „Dok ju vode Miloševićevi potrčci, za Srbiju nema mjesta u EU!“ Tomašić je istaknula kako problem lažnih prebivališta u Vukovaru mora biti konačno riješen te da zato podržava brisanje lažno prijavljenih osoba koje provodi MUP RH.

- Svi lažno prijavljeni pripadnici srpske manjine svjesno varaju državu od koje zauzvrat traže posebna prava. Na toj je velikoj prijevari Milanovićeva vlada temeljila uvođenje dvojezičnosti u Vukovar čime je dodatno pojačala podjele i pokvarila međuetničke odnose u gradu, navodi Tomašić.

Prokomentirala je i riječi ministra unutarnjih poslova Republike Srbije Nebojše Stefanovića, nakon intervjua ministra unutarnjih poslova u Vladi RH Vlahe Orepića u Večernjem listu, rekla kako ne zna odakle srbijanskom ministru obraza da se u svom prosvjedu poziva na vladavinu prava i europske vrijednosti kad je Hrvatska svjetlosnim godinama ispred Srbije u poštivanju manjinskih prava.

Srbija desetljećima politički marginalizira Hrvate i stvara umjetne nacionalne identitete poput bunjevačkog kako bi podijelila hrvatski nacionalni korpus u Vojvodini koji je, za razliku od srpskog u Hrvatskoj, uvijek bio lojalan državi u kojoj živi. Srbija je doista zadnja koja bilo kome treba držati lekcije o manjinskim pravima. Dok ju vode četnici i Miloševićevi potrčci, za nju ne smije biti mjesta u EU, zaključila je Tomašić.

>> Vlaho Orepić odgovorio na otvoreno pismo Milorada Pupovca

Komentara 45

XX
xxx008
13:50 14.08.2016.

Tako je Ružo,sto posto ispravno rečeno! Četnički vojvoda Nikolić,ono smeće Vučić koji je stajao rame uz rame sa Šešeljom i govorio kako je Glina srpska i šta sve ne..i ono ružno go... Dačić..sve gori četnik od goreg,takva Srbija netreba Europi nego šumi jer tamo jedino pripadaju.

OL
olrajt
15:05 14.08.2016.

Ružo nek samo lupetaju ti tamo preko Drine ovi naši su gori koji tu žive a ne priznaju Hrvatsku!

SX
sudbina x
15:05 14.08.2016.

Ružo , konačno netko sa jasnim stavom. Imaš apsolutnu popdršku Hrvatskog Naroda...Plenki je krenuo stopama Josipovića i bojim se da će to loše završiti po Hrvatski Narod

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije