Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Anvar Azimov

Ruski veleposlanik: Dva turska lovca čekala su ruski bombarder!

Anvar Azimov
Foto: screenshot HRT
1/5
27.11.2015.
u 21:26

Turska se obezglavila i sada će biti vrlo ozbiljne gospodarske sankcije koje će poljuljati turske pozicije. Naš predsjednik će se susresti s Erdoganom ako se on ispriča, kaže Azimov

Ruski veleposlanik u Hrvatskoj Anvar Azimov kazao je gostujući u Dnevniku HRT-a kako se ruski predsjednik Vladimir Putin neće sastati idući tjedan na summitu u Parizu s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom ako se Erdogan prije toga ne ispriča Rusiji za rušenje vojnog zrakoplova Su-24.

– Umjesto isprike on pokušava opravdati svoje djelo. Međutim, to nije bi samo neprijateljski i dobro planiran čin. Naš prijatelj i saveznik nam je zabio nož u leđa. Turska se obezglavila i sada će biti vrlo ozbiljne gospodarske sankcije koje će poljuljati turske pozicije. Naš predsjednik će se susresti s Erdoganom ako se ispriča – rekao je Azimov.

Istaknuo je kako su dva turska lovca čekala ruski bombarder.

– Stručnjaci su potvrdili da je turski lovac narušio zračni prostor tursko-sirijske granice. Raketa je prema ruskom zrakoplovu lansirana četiri kilometra daleko od turske granice. Dobronamjerni smo prema Turskoj, no ne možemo to oprostiti – dodao je.

Dodao je kako pet milijuna ruskih turista više ne žele posjećivati Tursku.

– Rusi su patrioti, Rusi su solidarni, a Turska zahvaljujući sankcijama protiv Rusije zarađuje 50-60 milijardi eura godišnje – rekao je.

>> Lavrov: Od 1. siječnja ukidamo bezvizni režim za Turke

Komentara 77

DU
Deleted user
21:40 27.11.2015.

Turska je uvelike profitirala na sankcijama između EU i Rusije, prošla baba s kolačima. Bilo bi suludo odlaziti na ljetovanje tamo gdje na oporavak dolaze islamski teroristi i vrbuju turiste da im se priklone. Presječeni su i koridori kojima se ilgalno trgovalo naftom iz Sirije. Turska je napravila strašnu pogrešku puno ranije od rušenja ovog aviona. Ovo je bila samo kap koja je prelila čašu.

RI
ridjan
21:41 27.11.2015.

Kukavica turčin,čeka iz zasjede vjerojatno po američkom napuckavanju.Al' bit će skuplji lovac Ruski od stotinu tona turskoga zlata.

Avatar MRP
MRP
21:56 27.11.2015.

Kurska želi zavaditi kršćanski svijet-neće proći !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije