Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kurikularna reforma

Rusak o Jokiću: Meni to zvuči kao ultimatum. Ne postoji nitko tko je nezamjenjiv

Gordana Rusak
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
24.05.2016.
u 09:44

– Hrvatska ima snage i potencijala to dovesti do kraja – kazala je Rusak.

– Meni to zvuči kao ultimatum, a to je najgori oblik pritiska. Važne odluke ne donose se kroz pritisak. Po meni je rješenje dijalog – kazala je u emisiji Novi dan televizije N1 saborska zastupnica Gordana Rusak komentirajući jučerašnji istup voditelja ekspertne skupine za provedbu kurikularne reforme Borisa Jokića

Zastupnica vjeruje da radna skupina neće odstupiti, kao što je jučer najavio Jokić, ako ne dobije podršku ministra i ako se ne odbije zaključak saborskog odbora o proširenju radne skupine. – Ne postoji nitko tko je nezamjenjiv, ni ja, ni bilo tko drugi. Hrvatska ima snage i potencijala to dovesti do kraja – kazala je Rusak te dodala kako se najsporniji dio reforme odnosi na STEM područje. 

– Kako je ovo postavljeno, tu nema jačanja tog područja. Šezdeset posto gimnazija je općeg tipa i one bi imale module koje bi učenici birali. Postavljeno je bilo pet modula iz humanističkih područja i dva iz ostalih... Što ako učenicima dopustimo da biraju između težih modula i lakših. Za određeni modul, primjerice, prijavi se većina, a manjina im se mora pridružiti. Ako se većina odluči za lakše module bez matematike i fizike, imat ćemo puno filozofa, a malo svih ostalih – objašnjava Rusak. 

Kazala je da bi se radna skupina proširila sa stručnjacima iz "područja biologije, kemije, fizike, informatike".  

Komentara 26

BK
branko-kockica
09:46 24.05.2016.

Ovaj Jokić daje ultimatume ko Ratko Mladić u Srebrenici. Na što smo spali, nevjerojatno.

Avatar Tigar63
Tigar63
09:52 24.05.2016.

Navodno u Hrvatskoj se krše prava manjina , a pripadnik jedne od manjina nam želi određivati kako će se učiti našu djecu.Tko je tu lud?

MA
Marko1337
09:47 24.05.2016.

Boris Jokić je SDP-ov čovjek bez i jednog dana radanog staža u prosvjeti te je kao takav popuno nekmpetentan da bi bio na čelu radne skupine za promjenu školstva u Hrvatskoj. Ovo danas što je Jokić i njegovi pajdaši izjavili na novinarskoj konferenciji je vrhunski komunistčki bezobrazluk. Oni se u biti protive da netko pregleda kakvu su to oni promjenu Hrvatskog školstva pripremili. zato jokiću i iostali drugovi i drugarice nemojte čekati srijedu već odah dajte ostavku i otiđite u anonimnost odakle ste i došli i gdje vam je mjesto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije