Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nove navike turista

Rujan postaje špica sezone: Talijani i Nijemci na Jadran dolaze sve kasnije

plaža
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
30.07.2014.
u 23:15

Razlozi kasnijih dolazaka niže su cijene u drugoj polovici ljetne sezone te sve ljepše vrijeme u tom razdoblju

Za mršavi srpanj nije sav grijeh na resornom ministarstvu i domaćinima, nešto je i na novim navikama gostiju, poručuju iz pulske turističke kompanije Uniline.

Trend kasnijih dolazaka najbrojnijih, njemačkih i talijanskih, gostiju počeo se nazirati prije dvije godine, a u tekućoj sezoni, kažu, doživljava svoj vrhunac. Špica, što se spomenutih tržišta tiče, više nije od 1. srpnja do 1. rujna, već se pomakla petnaest dana kasnije. U Unilineu priznaju da je taj trend ove godine podebljalo i neuobičajeno loše vrijeme za srpanj i vjeruju da će rujan nadoknaditi dio srpanjskih minusa.

O razlozima preseljenja špice sezone na dva mjeseca između 15. srpnja i 15. rujna zasad se nagađa, a u Unilineu vjeruju da su 'kriva' dva razloga: niže cijene u drugoj polovici ljetne sezone te sve ljepše vrijeme u tom razdoblju. Pritom, pokazala je analiza rezervacija, za kasniji odlazak na ljetovanje, osim Nijemaca i Talijana, sve se češće odlučuju i Slovenci, Britanci te gosti iz Beneluksa i dalekih tržišta.

>> Kako poboljšati hrvatski turizam da ne ovisimo samo o lijepom vremenu?

Ključne riječi

Komentara 11

BA
Balkanije
01:17 31.07.2014.

Ako gosti dolaze u rujnu zbog nizih cijena, znaci da su sad cijene previsoke.

OS
osica
11:31 31.07.2014.

- samo su naše navike iste. Za sve su krivi druii a nada umire posljednja.

CI
cinkvici
08:49 31.07.2014.

Obečanje ludom radovanje.... naš dragi ministar turizma i njegovi gu..lisci opet pričaju gluposti i lažu, stvarno su veliki stručnjaci za tamanjenje pršuta i janjetine a ostala stručnost u turiznu svodi se na laprdanje!!! Baš me zanima što će isprditi naa kraju kada shvate (ma oni su več shvatili), da bu ova sezona katastrofa. Brine me jesen i zima, kada če zbrojiti lovu, pa če vidjeti da su daleko od planiranog, a najgore je, da več sada veselo troše lovu koju neče pokasirati od turizma, pa če ponovo HRV narod platiti ceh. Lipi moj ministre, ma i običan čovik zna da nisu važna nočenja nego šoldi, pa mi možemo prodavati krevete po 1 € / noč, biti če nočenja k'o u priči, al šolde ne bumo videli!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije