Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
27.07.2014. u 14:00

Reporterka Ana Mušnjak iz Rijeke prva je najavila tjedan istine o hrvatskom turizmu: dok se nitko još nije usudio

RTL DANAS

Nedjelja, RTL TV, 18.30

Reporterka Ana Mušnjak iz Rijeke prva je najavila tjedan istine o hrvatskom turizmu: dok se nitko još nije usudio, naciji je smireno priopćila da famozni broj noćenja pada, a da nitko o tome ništa ne govori. Idućih dana je resorni ministar lansirao teoriju o maloj rupi početkom srpnja. Opovrgnuta je do kraja tjedna, jer se pokazalo da je čitav srpanj jedna velika rupa, baš kao i svih ovogodišnjih šest mjeseci u onom čuvenom odnosu prema istom razdoblju prošle godine. Kao i svi turistički izvještaji svih naših televizija, i ovaj s reporterkom Anom Mušnjak bio je ilustriran brojnim zumiranjem na žene na prepunim plažama. Žrtve nisu znale da ih se snima, pa je bilo detalja na određene dijelove tijela u ogromnim količinama, otprilike na način na koji bi to radio netko otprije poznat policiji. TV urednici ne bi trebali odlučivanje o ciljanoj publici svojih ozbiljnih emisija prepuštati kamermanima.

(2 vijenca)

VIJESTI IZ KULTURE

Ponedjeljak, HRT 1, 23.13

Dokumentarac „Jupa na Igrama", o kazališnom redatelju Juvančiću zvanom Jupa radio je njegov odrasli sin, „inače naš poznati dokumentarist". Premijerno prikazano u Dubrovniku, djelo Juvančića juniora o ocu mu vlastitom oduševljeno je dočekano. Vidjeli smo kako sin ustaje bodren aplauzom, pa vuče oca koji tobože nevoljko ustaje, pa onda njih dvojica stoje, sin pokazuje na tronutog oca, otac s neskrivenim roditeljskim ponosom na sina koji je također izvan sebe od blažene radosti. Prije nego se zapletemo u moraliziranje nad dubrovačkom sredinom koja slavi ono na što bi trebala frktati, treba reći da je taj naš inače poznati dokumentarist svoje djelo o ćaći skrpao iz arhive HRT-a, što proširuje popis okrivljenih i na Zagreb, a to je grad koji se ne da nadmašiti nikom. Prošli tjedan je žena i šefica Zorica Vitez utrpala svojeg muža Zlatka Viteza u otvorenje Smotre folklora.

(4 kaktusa)

HRVATSKA UŽIVO

Utorak, HRT 4, 22.05

U blagodati repriziranja odabranih dijelova „Hrvatske uživo" spada i mogućnost da vas voditelji što manje gnjave, pa iz dvije reprizirane stvari pamtimo jedinu bitnu osobu. Ona je Miriam Kervatin iz Pule koja je došla u emisiju jer je prije četiri mjeseca osnovala udrugu Blokirani. Kako takvih ima 318 tisuća, jasno je da je udruga bila prijeko potrebna. Nesebična i društveno relevantna gđa Miriam Kervatin, koja se bori da njezina udruga ima što manje članova, traži od Ustavnog suda da ukine praksu protuustavnog provođenja ovršnih postupaka, jer ovrhu ne može spriječiti ništa osim žalbe Ustavnom sudu. Gđa Kervatin prihvaća mogućnost da ovršenici zatraže azil u nekoj od europskih zemalja, gdje bi bar bili kako-tako zbrinuti i zaštićeni od apetita banaka. Nema drugog rješenja nego se obratiti međunarodnoj zajednici – ili gđi Kervatin.

(1 vijenac)

DNEVNIK

Srijeda, Nova TV, 19.15

Poplava je prvorazredan materijal, što shvaćaju čak i naše televizije, pa u svoje informativne formate trpaju male dokumentarne bisere koji na krajnje osoban način podcrtavaju brojeve o uništenim kućama i milijunima kuna za obnovu. U izvještavanju s poplavljenih područja uvijek dobro dođe osoba koja svoju nesreću može izreći na što originalniji i uvjerljiviji način. Baka Ljubica Miličić (iz Gunje) jedna je od takvih osoba. Ona nije na popisu onih koji trebaju dobiti novac. Bila je na kemoterapiji, a kad se vratila, otkrila je da je nisu popisali. Simpatična i odlučna gđa Miličić izjavljuje za dnevnik Nove TV: kad treba za glasovanje, onda smo i ja i sin na listi, a i kad treba platiti komunalije, isto me nađu. Njena izjava neponovljiv je dokument kakvih je bilo na sve tri nacionalne televizije. Na kraju godine, pri nagrađivanju najboljih TV priloga o poplavi u Slavoniji, vladat će velika gužva.

(1 vijenac)

VIJESTI

Četvrtak, HRT 1, 11.00

Čačićev nasljednik, rođeni spin-doktor i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak kaže da bi Vlada kupila MOL-ove dionice u INI. Milijardu i pol kuna bi na neki tajanstven način smogla sama, ali Mađari će tražiti dvije do tri milijarde, prokleti bili. Prozirna financijska konstrukcija ministra koji je iz bivše Čačićeve stranke aktualizirala je Pervanov besmrtni spot „Pomozimo vladi", emitiran ove godine na RTL 2. Dan velikih stvari okrunjen je zaista veličanstvenim materijalom naše najbolje sportske novinarke Ane Marije Vuković, emitiranim u dnevniku Nove TV. Svojom visokoprofesionalnom reportažom o mladom nogometašu Robertu Muriću, odlukom Fife istrgnutom iz ralja hrvatskih menadžera, Ana Marija Vuković vratila je povjerenje u sportsko novinarstvo i učinila još jednu veliku stvar: utrla je put roditeljima nogometaša koji su sada u poziciji u kakvoj je nekada bio Robert Murić.

(2 vijenca)

DNEVNIK 3

Petak, HRT 4, 22.31

Urednica Tatjana Munižaba nije mogla odoljeti sasvim ljudskoj potrebi da malo pleše po političkom grobu Slavka Linića. A i publika to voli, a publika – to smo svi mi. Gost emisije je prof.dr.sc. Anto Bajo. Radi u Institutu za javne financije i kvalitetan je gost, bez političkih ambicija. Gđa Munižaba nije propustila navesti da je g. Bajo zadnji put bio u medijima prije otprilike godinu dana, a onda ništa, jer je svojim tadašnjim istupom razjario ministra financija Linića. I sad je kritizirao sve naše vlade, ali našu je pažnju zaokupila gđa urednica koja je na kraju emisije posebno zahvalila gostu što je nakon godinu dana ponovo u medijima, i to baš u Dnevniku 3. U idućoj emisiji očekujemo nešto zanimljivije: točan opis padova i vrhunaca u jednogodišnjoj profesionalnoj suradnji urednice i financijskog stručnjaka.

(1 vijenac)

SPORTSKE IGRE MLADIH

Subota, RTL TV, 9.09

Napokon malo zdravog sportskog amaterizma, čak je i kvaliteta slike ove odlične dječje emisije bila povremeno amaterska. Odlične voditeljice su dvije djevojčice, Lea i Nika, čije je pojavljivanje u emisiji svedeno na nužni minimum. Time nije uništena njihova dragocjena spontanost, nego smo spašeni od ambicija kojima se od nedužne i pametne djece želi napraviti medijske zvijezde. Sportske igre mladih traju 150 dana u 62 grada, prošle godine nastupilo je 84.790 natjecatelja, osvojeno je 300 medalja, odigrano 17.000 utakmica. Počele su u travnju, a od lipnja traje njihova završnica u Splitu, na kojoj će nastupiti pet tisuća sudionika, u dobi od sedam do osamnaest godina. Autor ove 15-minutne emisije je Mirella Meić, producent su same Sportske igre mladih, a igre koje smo gledali su graničar, stolni tenis, ženska odbojka i tenis na Firulama (Split).

(1 vijenac)

>>Kako je Ingrid Antičević Marinović opet stradala 
u sudaru s engleskim

>>Do kada će se predsjednik Leko sramotiti svojim novim jezičnim bravurama?!

Komentara 43

MO
Moskvich
15:21 27.07.2014.

Vražja me briga za turizmom i padom noćenja ,po nas je davno djavo doša a pokuca je na vrata zajedno sa ovom nazovi demokracijom ,i eto ga sad banana država a snjom upravlja ju ljubitelji banana a mi obični narod se kliže po korama od tih banana što ih rukovodioci sa drveća bacaju

MO
modovisisajteMaraschino
16:53 27.07.2014.

preskupe cijene, preneljubazno i neškolovano osoblje, loša uvozna hrana koja se prodaje pod "domaća" te premalo sadržaja... to je u realnosti prava slika hrvatskog turizma. jednom možeš preveslati turista, ali on ti više neće doći... lijepa obala i "čisto" more nisu ono što je važno u turizmu. da bi ocijelili sezonu samo pogledajte autocestu i odmorišta... prije 2 godine kad je sezona bila rekordna, autocesta je bila puna i nisi mogao naći slobodna mjesta na odmorištima i to radnim danom... sada kad radnim danom idem iz Rijeke za Zagreb a ono gdje koji auto na autocesti i poluprazna odmarališta.

XA
xaron
16:59 27.07.2014.

Pa kad konobari premlacuju goste ne možeš očekivati porast broja gostiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije