Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promocija

Rohatinski: Blagi rast BDP-a nije dovoljan

12.11.2015., Zagreb - U Novinarskom domu odrzana je promocija knjige bivseg guvernera Zeljka Rohatinskog 'Ogledi u realnom vremenu (2000. -2014.)'. Zeljko Rohatinski. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
13.11.2015.
u 00:05

Naš je suštinski problem u nespremnosti na preuzimanje rizika, poručio je bivši guverner

Bivši guverner Hrvatske narodne banke Željko Rohatinski predstavio je jučer knjigu Ogledi u realnom vremenu, sažetak njegovih govora od 2000. do 2014. Govoreći na predstavljanju knjige Rohatinski je kazao da zemlja sedam godina tone u ekonomsku i socijalnu krizu, a takvo teško stanje ne mijenja ni činjenica da se nalazimo u razdoblju blagog rasta BDP-a i laganog oživljavanja potražnje. Rohatinski je ustvrdio da ne postoje impulsi održivog rasta. Konkurentnost se mora povećavati strukturnim reformama u sferi javne uprave, obrazovanja, tržišta rada i tehnološkog razvoja.

No, to nije dovoljno jer za rezultate tih reformi treba dugo čekati, a ekonomija je devastirana i društvo je pauperizirano. Gospodarstvo ne može samo napraviti kvalitativni i kvantitativni skok, i zato nam treba proaktivna politika koja bi bila kombinacija razumne fiskalne politike i razumne ekspanzivne monetarne politike.

– Naš je suštinski problem u sferi društvene odgovornosti i spremnosti na preuzimanje rizika – poručio je Rohatinski. Na promociji njegove knjige našlo se i kompletno vodstvo HNB-a, bivši prvi čovjek Zagrebačke banke Franjo Luković, Ivan Šuker, državni odvjetnik Mladen Bajić...

>> Rohatinski: Smanjite proračun za 9 milijardi ako želite sačuvati rejting

Komentara 10

DJ
djurex
03:52 13.11.2015.

Hnb je privatna strana banka. Nitko iz HR ne moze smijeniti Vujcica.

MA
Malenkost
05:56 13.11.2015.

On! Ziv! a koji je njegov udio u katastrofi HR. Sad se javlja? A sto je s Kunom? Zar nije precijenjena? Zar to ne sputava posebice poljoprivredu u HR koja je unistena? Jade !!

Avatar Joco Udmanić
Joco Udmanić
06:16 13.11.2015.

Sad se on javlja,dok je on manipoliral sa kunom u korist banaka i lopova,onda je bilo u redu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije