Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIRODNI PLIN

SAD snažno podupire gradnju LNG terminala u Hrvatskoj

LNG
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/3
13.10.2015.
u 22:48

SAD predlaže da Europa podupre gradnju južnog koridora

SAD snažno podupire gradnju LNG terminala u Hrvatskoj, a od toga bi koristi imala i Slovenija te šira regija, izjavila je za ljubljansko "Delo" Robin Dunnigan iz ureda za energetsku diplomaciju američke vlade, prenosi HRT. SAD predlaže da Europa podupre gradnju južnog koridora, plinovoda koji bi iz kaspijskog bazena prirodni plin doveo u Europu.

Dunnigan je rekla kako je zbog veće energetske neovisnosti i diversifikacije tokova za nabavu prirodnog plina za Europu je važno sagraditi potrebnu infrastrukturu za plin. Očekuje da zbog novih tehnologija i izvora cijena prirodnog plina padati pa Europa više neće biti toliko ovisna o plinu iz Rusije.

>> Europski novac i američki lobisti sagradit će LNG terminal na Krku

>> Država bi izvlastila banku, što će reći EK?

Komentara 4

MA
masterYoda
23:01 13.10.2015.

O ovome slušamo vec godinama i do sad nikakva realizacija. Bit ce neki kukuriku !

DU
Deleted user
23:30 13.10.2015.

Ne hvala.

DU
Deleted user
23:32 13.10.2015.

Bilo bi bolje u taj prostor smjestiti ''njihove'' Sirijce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije