Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Splitu

Robert Pauletić reagirao na sporne izjave o srpskim i japanskim turistima

Robert Pauletić
Foto: Tino Jurić/Pixsell
1/3
26.02.2016.
u 15:28

O spornim izjavama Pauletić se danas oglasio u Splitu

Tek što je izabran za zamjenika ministra turizma Robert Pauletić izazvao je kritike javnosti zbog negativnih stavova o turistima iz Srbije i Japana koje je iznio na svojim društvenim mrežama, ali i u jednom dnevnom listu. 

O spornim izjavama Pauletić se danas oglasio u Splitu. - Ako sam nekoga uvrijedio to mi sigurno nije bila namjera. Cijeli život putujem i pišem tekstove koji su pomalo satirični. To je ponekad specifičan dalmatinski humor - izjavio je Pauletić koji je svoj diskurs usporedio s diskursom splitskog pisca Miljenka Smoje.

-Kad Miljenko Smoje napiše 'kurbe Talijani' ili koristi još neke teže izraze za njemačke turiste u svjetlu njegove satire to ne možemo smatrati uvredljivim, a kamoli da bi neki portal napisao da Miljenko Smoje vrijeđa talijanski narod- naglasio je Pauletić.

- Što se tiče moje objave o Japancima, ta je objava nastala prošlog ljeta, a ne nedavno. Sve govori zadnja rečenica 'Japanci odite u Kinu'. Svakom sa zdravim razumom trebalo bi biti jasno da je to satira, šala. Bio sam u Japanu  mjesec dana, poštujem njihove običaje i radne navike, da ih bar mi imamo- dodao je Pauletić.

- Smatram se kozmpolitom, nisam nacionalist. Volim Dalmaciju i Hrvatsku, ali poštujem i tuđe. Nikad nisam bio član nijedne stranke. Svjestan sam da sad trebam prilagoditi svoj izričaj, ali ne bih nikad odrekao se svojih knjiga. Smatram da mogu pomoći turizmu, neke od mojih ideja su već izašle u javnost, a sve ću prvo predložiti ministru Klimanu - izjavio je i dodao da 'apsolutno nije bilo govora mržnje'.

>>Pauletić će se u 15.30 izjasniti o izjavama o srpskim turistima

>>'Izbor Pauletića za doministra uvreda za pristojne ljude, posebno za one iz turizma'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije