Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Peto godišnje doba

Rijekom prošlo 68 karnevalskih grupa djece, na balinjeradi u Opatiji dokazao se i gradonačelnik

30.01.2016., Rijeka - Najveselije i najrazigranije zbivanje u sklopu Rijeckog karnevala, Djecja karnevalska povorka, dogadaj je u kojem sudjeluju djeca predskolskog i skolskog uzrasta.  Photo: Nel Pavletić/PIXSELL
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/5
01.02.2016.
u 10:00

Zvončari u zaleđu, dječji riječki karneval, Carnival Snowboard, Balinjerada, bogat je bio program proteklog vikenda

Peto godišnje doba, kako na Primorju zovu vrijeme karnevala, ove godine traje kraće pa maškare, u čijim su rukama vlast i ključevi gradova i mjesta na obali, otocima i u zaleđu, koriste svaki trenutak za maškarano ludovanje.

Dok se zaleđe ponosi svojim zvončarima, koji su danima u tradicionalnim pohodima, Rijekom je u subotu tekla rijeka maškaranih klinaca na 20. dječjem međunarodnom karnevalu. U najveselijoj povorci, predvođenoj kraljicom karnevala, princom i princezom i nezaobilaznim gradonačelnikom Meštrom Tonijem, bilo je 5000 malih maškara, djece iz vrtića i škola u 68 karnevalskih grupa. U živopisnim i maštovitim kostimima, kao bubamare, žabice, zmajevi, likovi iz crtića, priča i filmova, poručili su da se uz njih karnevalska tradicija na Primorju neće zatrti. Dok su klinci duž Korza pjevali, plesali i pozdravljali Riječane, na rivi, na snježnoj pisti, europski su borderi vještinom i vratolomijama oduševljavali gledatelje u svijetu jedinstvenog Carnival Snowboarda. U nedjelju su maškare zauzele Platak, a u Opatiji su tradicionalna Balinjerada, utrka neobičnih vozila na “balinjere”, i mimohod karnevalskih grupa oduševili brojne posjetitelje. Utrku nije propustio ni od maškara svrgnuti riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, a opatijski Ivo Dujmić pokazao je da je na svom terenu pravi majstor u vožnji. Sve je to zagrijavanje za posljednji karnevalski tjedan i veliku završnicu u povorci 33. Riječkog međunarodnog karnevala na Korzu sljedeće nedjelje. Riječani i posjetitelji koji će stići zbog jednog od najboljih karnevala u Europi imat će priliku vidjeti i tradiciju i kritički duh, jer maškare će na sebi svojstven način komentirati aktualnu zbilju, što im nitko neće zamjeriti. 

>> Više od 300 mališana na Srakotrku, Fašniku veliko priznanje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije