Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sastanak u rijeci

Riječki SDP-ovac zatražio Milanovićevu ostavku

zoran milanović
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/6
21.07.2014.
u 21:17

Hrvoje Štefan, jedan od mlađih SDP-ovaca, potvrdio je novinarima da je jedan od članova stranke zatražio Milanovićevu ostavku, no nije rekao o kojem se članu radi niti kakva je bila Milanovićeva reakcija na taj poziv.

Vikend turneju po Kvarneru, gdje se na šest odvojenih sastanaka susreo sa članstvom, predsjednik SDP-a Zoran Milanović okončao je u ponedjeljak navečer sastankom sa esdepeovcima u utvrdi stranke - Rijeci, a prve ocjene sudionika sastanka zatvorenog za javnost, bile su da je održan poprilično pomirljiv skup na kojem se vodio normalan razgovor predsjednika sa članovima i da bi takvih sastanaka, koji služe da se razjasne neki članstvu nerazumljivi i neočekivani potezi stranačkog šefa, trebalo biti više.

Ipak, potvrđeno je da je jedan od članova SDP-a iz riječke četvrti Zamet zatražio ostavku Milanovića što nije izazvalo nikakvu raspravu već samo Milanovićev odgovor da svaki član ima pravo tako što zatražiti. Predsjednik riječkog SDP-a Vojko Obersnel nakon skupa tek je kratko, odgovarajući na upit novinara je li riječka organizacija pacificirana, kazao da Riječane nikad nije trebalo pacificirati i da uvijek imaju svoj jasni stav pa su ga jasno izrekli i na ovom sastanku.

Iza zatvorenih vrata, pak, na sastanku sa stranačkim šefom na kojem se okupilo pedesetak riječkih članova stranke, Milanović je nastojao odgovoriti na brojna pitanja, očekivano i o Linićevoj smjeni i sječi riječkih kadrova nakon njegova odlaska, a jasno je rekao da pojedincima zamjera što ga povezuju sa smjenama Riječana dodajući da on vjeruje svojim ministrima koji nisu bili zadovoljni radom određenih ljudi pa su smijenjeni. Pritom je naglasio da je sporedno jesu li Riječani, Osječani ili Zagrepčani.

Odgovarajući na pitanje o Linićevoj smjeni kao ministra i izbacivanju iz stranke, a upravo izbacivanje iz stranke oštro mu je zamjerila jedna riječka članica SDP-a, Milanović je ponovio već mnogo puta izrečeno. Naglasio je ponovno da nikad nije Linića nazvao lopovom, no i da bivši ministar nije napravio ono što je on od njega tražio i da je percepcija cijele te situacije u javnosti drugačija nego realno jest. Ipak, činilo se da od te teme Milanović nastoji čim prije pobjeći.

Za razliku od riječkih SDP-ovaca koji se još ne mire sa Linićevim odstrelom Zoran Milanović je po izlasku sa skupa dobio i čestitke za taj potez. Čestitala mu je riječka poduzetnica Slavica Šota, poznata po stalnim prozivanjima Slavka Linića zbog navodne korupcije, rekavši mu da "pazi jer iza njega stoji licemjer Obersnel, Linićev čovjek koji i dalje plete mrežu".

- Ukratko, predsjednik je na današnjem sastanku čuo što mu zamjeramo, što mislimo da je loše, upozorili smo na neke poteze koje je činio ili čini i pritom nedovoljno komunicira unutar stranke , primjerice povratak Jovanovića i Ostojića u Sabor i nekorektan postupak smjene dviju predsjednica odbora zbog njihova povratka - sažeo je jedan stariji SDP-ovac dva i pol sata sastanka sa stranačkim šefom.

Prije završetka skupa, očito nezadovoljan temama o kojima se raspravlja, sa sastanka je izašao mlađi riječki esdepeovac Hrvoje Štefan koji je rekao da ga je ovaj skup podsjetio na 2003. godinu kada je Ivica Račan, predosjećajući da će izgubiti izbore, obilazio teren.

- No, Zoran ide okolo i pokušava konsolidirati svoju poziciju , a ne stranku. Ne raspravlja se o bitnim pitanjima, zašto je stranka došla u ovakvu situaciju, ne govori se o tome zašto se ne ispunjava najavljen iz Plana 21 - rekao je Štefan po izlasku. Dodao je da u Milanovićevom nastupu dominirao "moralizatorski kurs": sve se temelji na priči da su "oni drugi gori i lopovi, a mi smo ipak pošteni unatoč aferama" i da će očito na tome Milanović temeljiti kampanju. Na sastanku je bio i Damir Vrhovnik, bivši direktor Viktora Lenca.

>>Komadina o Milanovićevoj turneji Kvarnerom: Moja bi nazočnost te sastanke opterećivala

Komentara 30

VK
vk52
21:48 21.07.2014.

Od YU komunista nije bilo drugo ni ocekivati neznanje i nerad i propaganda.Oni nisu jos skuzili da je Yugovina propala i te fore vise ne prolaze. A Hrvatski narod izgleda ne moze bez crvene bande pa ih biraju vec drugi put bijeda i zalost od naroda.

Avatar Becarina
Becarina
21:41 21.07.2014.

Ostavka .. Mislim da je to zato sto gube izbore , ne vjerujem da su se promjenili .

Avatar Perica1
Perica1
21:31 21.07.2014.

Bez svih političkih pozicija će ostati, napraviti političko samoubojstvo i otiči na marginu, samo je pitanje vremena. Jedino će mu ovisnost o nikotinu ostati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije