Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA PRAVILA

Rezervni dio za invalidska kolica od siječnja 2015. pacijenti će moći dobiti samo ako ga, osim liječnika, odobri i HZZO

Invalidska kolica
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
28.12.2014.
u 07:00

HZZO za dio kojemu je istekao rok može utvrditi 
da je još za upotrebu

Od Nove godine osobe s invaliditetom u invalidskim kolicima čekaju i nova pravila koja je propisao Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje. Ispravnost njihovih invalidskih kolica, osim liječnika, od 1. siječnja 2015. godine pregledavat će i – Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje.

Rezultat je to izmjena i dopuna Pravilnika o ortopedskim i drugim pomagalima koje tada stupaju na snagu, a prema kojima liječnik koji je propisao pomagalo nije posljednja i jedina adresa u slučaju propisivanja dijelova za invalidska kolica i provjeru njihove funkcionalnosti. Taj posao od siječnja će raditi djelatnici Zavoda koji mogu utvrditi da je neki dio za invalidska kolica kojemu je istekla garancija ili rok uporabe i dalje upotrebljiv. U tom slučaju pacijent neće dobiti novi dio za invalidska kolica.

– Odobravanje rezervnog dijela moguće je samo ako Zavod provjerom utvrdi nefunkcionalnost predmetnog dijela – stoji u obavijesti iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

>> I Lanu Prager će zbrinuti tako što će je izbaciti iz kolica

Komentara 5

IV
Ivanveliki
07:47 28.12.2014.

Taman kad pomislim da imamo sve budalaštine već smišljene, oni me opet razuvjere. Hoće li još napraviti i godišnji tehnički pregled za kolica?? Eto kako se pravi reda u drzavi! Varaju ti invalidi na rezervnim dijelovima ko automehaničari, mijenjaju ležajeve i kad treba i kad ne treba. A tek gume.. Tko zna koliko je žbica bespotrebno zamijenjeno. Treba tome stat na kraj i eto nama boljitka! Država da silne milijune za nove aute, a na invalidskim kolicima su našli ušedjeti.. Zemljo Indijo...

ST
Stjef
09:16 28.12.2014.

Baš me zanima hoće li se time više uštedjeti ili potrošiti na desetke novozaposlenih viših stručnih savjetnika za pregled invalidskih kolica.

Avatar airbizz
airbizz
08:26 28.12.2014.

aranžmani mmf-a(bankarski kartel) u svim svojim paketima reprogramiranja duga neke države uvjetuju smanjivanje i ukidanje zdravstvene njege i privatizacija obrazovanja.ako netko želi nekakvo konvencionalno političko riješenje koje traži od izabrane vlasti koja se zabunkerisala sa ovlastima koja se preklapaju preko dva i više ministarstava može komotno prestati tražiti jer je uzalud.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije