Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'udarac krhkoj vladi'

Članak o prosvjedu u Hrvatskoj najčitaniji na portalu vodeće svjetske agencije. Evo što Reuters piše o jučerašnjim događajima!

prosvjed Zagreb
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/7
02.06.2016.
u 11:10

"Prosvjedi pod sloganom 'Hrvatska može bolje' organizirani su nakon što se stručna skupina koja radi na reformi povukla iz projekta, žaleći se da se nova Vlada desnog centra previše uplela u planiranje", piše Reuters

Jučerašnje prosvjede diljem Hrvatske u znak potpore Cjelovitoj kurikularnoj reformi popratila je i vodeća svjetska novinska agencija Reuters. Članak pod naslovom ''Tisuće Hrvata prosvjeduju za obrazovanje slobodno od politike'' trenutačno je najčitaniji članak na stranici Reutersa koji piše da se na središnjem zagrebačkom trgu okupilo najmanje 25.000 ljudi te da su u još 12 hrvatskih gradova održani manji prosvjedi.

Foto: Screenshot/Reuters

"Prosvjedi pod sloganom 'Hrvatska može bolje' organizirani su nakon što se stručna skupina koja radi na reformi povukla iz projekta, žaleći se da se nova Vlada desnog centra previše uplela u planiranje", piše Reuters.

"Prosvjed je udarac ionako krhkoj Vladi koja bi se mogla raspasti nakon manje od pet mjeseci zbog svađe unutar koalicije, zbog navodnog sukoba interesa prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka", dodaje Reuters.

Članak završava informacijom da nezaposlenost u Hrvatskoj doseže gotovo 16 posto te da se gospodarstvo tek počelo oporavljati nakon šest godina recesije.

>>Na prosvjedu su bile majke s tek rođenom djecom, stariji građani s kućnim ljubimcima i učenici što su zbrisali iz škole

Komentara 122

TP
trias politica
11:27 02.06.2016.

Zašto nitko nije prosvjedovao dok je kukuriku koalicija krojila kurikularnu reformu? Ovo se dogodi kad spavaš ,a neprijatelj ti nikad ne spava!

LI
liskovaca
11:19 02.06.2016.

Što je sa lustracijom??????????? Sada dolaze posljedice! Do kada ćemo se u svojoj zemlji bojati jugosrbadije????? Podrška ministru!

PI
pinkec
11:23 02.06.2016.

Citat: 'Tisuće Hrvata prosvjeduju za obrazovanje slobodno od politike' (kraj citata). Tocnije bi bilo: 'Tisuće hrvatskih gradjana ... " kojima Hrvatska drzava nista ne znaci! Ali uzalud vam sviraci, Hrvatska Vlada i drzava su tu i tu ce i ostati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije