Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BLAMAŽA

Rektoru Borasu usred promocije doktora znanosti zazvonio mobitel u džepu

doktori
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/8
25.09.2016.
u 15:53

U Hrvatskom narodnom kazalištu svečano je promovirano novih 264 doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu

Na dvije svečane promocije rektor zagrebačkog Sveučilišta Damir Boras promovirao je ukupno novih 264  doktora znanosti i umjetnosti u nedjelju u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK).

Nakon što su kandidati izgovorili tekst prisege i rektor ih proglasio doktorima znanosti i umjetnosti, a promovirani kandidati prebacili su kičanku (coflek) na akademskim kapama na desnu stranu, čime su i simbolično ušli u novo i više akademsko zvanje. Uslijedilo je uručivanje diploma te upisivanje promoviranih u knjigu doktora. Svečanosti su završile akademskom himnom Gaudeamus igitur.

U skladu s novim protokolom, kandidati su bili odjeveni u svečane odore (toge) i akademske kape, te su od zgrade Sveučilišta u Zagrebu do zgrade Hrvatskoga narodnoga kazališta došli u dvjema povorkama koje su predvodila dva sveučilišna pedela, zbog čega je u dva navrata kratkotrajno obustavljen promet na sjevernoj strani Trga maršala Tita. Desetak minuta kasnije, povorka prorektora i dekana predvođena rektorom ušla je u zgradu Hrvatskoga narodnoga kazališta.

Tijekom prve svečanosti promovirano je 129 doktorskih kandidata, a tijekom druge promocije njih 135.

Promocije su započele svečanim ulaskom rektora, prorektora i dekana na pozornicu HNK-a, nakon čega je intonirana himna Republike Hrvatske. Na svečanosti je uslijedio govor rektora  Damira Borasa, a u ime novopromoviranih doktora znanosti i umjetnosti prisutnima na svečanostima u HNK-u obratili su se  Vanja Smajlović s Fakulteta elektrotehnike i računarstva i Danijela Lesjak Kolarović s Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Novopromovirani doktori znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu pridružit će se danas u 16 sati predstavnicima akademske zajednice i uzvanicima u Botaničkom vrtu Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta, gdje će se svečano biti obilježen početak nove 348. akademske godine.

>> Promovirano novih 219 doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu

Komentara 15

ST
strsljen2013
16:38 25.09.2016.

Blago nama kad na toliki broj stanovnika imamo toliko doktora znanosti i managera. Što ih je više, stanje nam je sve lošije i lošije.

NE
Neo001
20:14 25.09.2016.

Vijest dana -zazvinio mobitel ! A manje je važno što smo financirali stotine doktora, budućih uhljeba, parazita, besposlenih grebača muda. A što bude valjalo otići će u inozemstvo

MA
Malenkost
19:02 25.09.2016.

Tih Titulara"doktora znanosti i umjetnosti" ima ko pljeve na Balkanu a ipak smo dno Evrope. Cemu toliki "Doktori" a sva postrojenja unistena i ogromne povrsine polja u korovu. Kafici cekaju na njih!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije