Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVAĐA U SABORU

Reiner je Marasu oduzeo riječi: 'Nemojte se sa mnom prepirati i nemojte mi odgovarati '

maras
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/4
26.10.2016.
u 13:26

U obranu kolege stao je Peđa Grbin koji je upozorio na povredu Poslovnika objasnivši kako se može izreći opomena oduzimanja riječi samo trenutačno ili se nekog može udaljiti iz sabornice, no Reiner mu je uzvratio kako to nije točno i da griješi u tumačenju.

Predsjedavajući Željko Reiner oduzeo je SDP-ovom Gordanu Marasu pravo riječi tijekom današnjeg dana, a sve zbog njegovog spominjanja Rafinerije Sisak tijekom replike Goranu Aleksiću.

- Radnici će doći će pod ovrhu jer HDZ i Most podržavaju zatvaranje rafinerije Sisak. Ne želimo da se naša radna mjesta zatvaraju kako bi se mađarska radna mjesta otvarala. Mi ćemo sjest i na prugu kako bi spriječili da se nafta odvozi. Most i HDZ su kapitulirali red MOL-om, ima li s tim veze Karamarko i konzultantica koja je radila za MOL i kolega Petrović koji je član HDZ-a, a radi za MOL – naglasio je Maras, a Reiner ga je upozorio da ne govori van teme o kojoj raspravljaju.

- Nemojte to raditi, govorili ste van teme. Svi se slažemo da nam u Hrvatskoj treba puno više radnih mjesta. Nemojte zlorabiti Sabor za političke govore za temu koja nije na dnevnom redu – upozorio je Reiner, no to nije omelo Marasa koji je nastavio govoriti u klupi.

- Nemojte se sa mnom prepirati i nemojte mi odgovarati – nastavio je Reiner, a onda i dao Marasu opomenu jer je i dalje nastavio govoriti, a na koncu mu i izrekao sankciju oduzimanja riječi, i to do kraja dana.

U obranu kolege stao je Peđa Grbin koji je upozorio na povredu Poslovnika objasnivši kako se može izreći opomena oduzimanja riječi samo trenutačno ili se nekog može udaljiti iz sabornice, no Reiner mu je uzvratio kako to nije točno i da griješi u tumačenju.

>> Panenić: Izgleda da je zatvaranje rafinerije u Sisku neizbježno

>> Bunjac: Za dug od 2 kune uzmu vam 678,12 kuna, to je lihvarenje biblijskih razmjera

Komentara 13

KO
Komacero
15:01 26.10.2016.

Pa prodaju hrvatske imovine uveo Racan i SPd isto ko i strani kapital to crveni uvjek zaborave.Komunikacija Sdp je ko i njihovi clanova primitivna ,prostacka nekulturna.Danas zivimo u svjetu kapitala i tu vlada zakon profita u kojem se firme bez profita i buducnosti zatvaraju po kratkom postupku u ime Eu profita i boljitka za druge generacije.Slepat neradnike radi dug drugima koliko got bilo okrutno tak je to u svjetu kapitala i ogranicenih Sdp zlocinca

JS
ja sam gladan
14:11 26.10.2016.

Ina je,kao strateška firma nestala Račanovom prodajom 25 posto plus 1 dionica. Ni jedna rafinerija nije sposobna proizvesti kvalitetne derivate. Riješenje je da se izgradi nova moderna rafinerija.Do izgradnje nove,koristiti mobilne rafinerije. Za naše potrebe i više nego dovoljno.

Avatar Frano1
Frano1
13:52 26.10.2016.

Kotačiću treba zabraniti pristup Saboru, oduzimanje ili zabrana govora i nije kazna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije