Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HZZO

Redovni studenti više ne moraju nositi potvrde o školovanju

studenti
Marin Tironi/24sata
03.11.2014.
u 12:25

Svi koji žele mogu provjeriti status o obveznom zdravstvenom osiguranju na web stranici www.hzzo.hr, što mogu učiniti i osobnim dolaskom na neku od lokacija HZZO-a.

Redoviti studenti više ne moraju nositi potvrde o školovanju radi reguliranja zdravstvenog osiguranja u HZZO jer je Zavod preuzeo podatke o redovitim učenicima i studentima koji su upisani u akademsku godinu 2014/2015., prema prema sporazumu s eMaticom i Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta.

Temeljem dostavljenih podataka HZZO će provesti prijavu za sve osobe kod kojih se može utvrditi status u obveznom zdravstvenom osiguranju po osnovi redovnog školovanja/studiranja što će smanjiti gužve na lokacijama jer redoviti studenti još uvijek osobno dolaze regulirati svoj status, priopćili su iz HZZO-a.

Podaci o osobama koje su osigurane po nekim drugim osnovama poslat će se regionalnim uredima i područnim službama HZZO-a koji će potom pozvati osiguranike i utvrditi na koji bi se način mogli osigurati, tj. prema uvjetima koje ispunjavaju utvrdit će se osnova osiguranja, i potom ih obavijestiti po kojoj osnovi mogu steći status u obveznom zdravstvenom
osiguranju.

Svi koji žele mogu provjeriti status o obveznom zdravstvenom osiguranju na web stranici www.hzzo.hr, što mogu učiniti i osobnim dolaskom na neku od lokacija HZZO-a. Ako redovni učenici/studenti smatraju da im status u obveznom zdravstveno osiguranju nije valjano utvrđen, mogu s potvrdom o redovnom školovanju/studiranju i potvrdom o prebivalištu doći na neku od
lokacija HZZO-a i regulirati svoj status.

Komentara 1

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
12:45 03.11.2014.

...ostanak hzzo-a u riznici... jer stalno kao manturu euforično ponavljaju... plaćanje po izvršenju... pa će biti više sredstava za vulnerabilne skupine (koje)... a javna sredstva namijenjena zdravstvenom sustavu se i dalje nekontrolirano razbacuju.... stoga.....ostanak u riznici... i još veća kontrola u MIZ, HZZO i ustanovama... dvostruki potpis na svaku transakciju... uređenje javnih i bagatelnih nabava... tako da se više ne mogu dogoditi sobe od 1.200.000 kn, PR agencije i agenti, tečajevi jezika više zbog učitelja nego zbog učenika... privatna putovanja o javnom trošku... pokroviteljstva, sponzorstva... samopromcija o javnom trošku u dnevnoj štampi i na kiwi... vanjski odvjetnici... detektivi... oblaci... jer još uvijek nikome nije objasnio... kako će uštedjeti... ili kako će održati isto izvršenje usluga... ili kako će napraviti više nego do sada... jer mu je osnovni cilj preusmjeriti profitabilne poslove privatnim izvršiteljima... a neprofitabilne ostaviti javnoma... i plaćati usluge više... da se njemu i partnerima isplati... i zato već mjesecima radi nove cjenike... s novim viših cijenama...kako je i obećao zubarima, ljekarnicima i drugima... a nije ga briga kako bi poslovale bolnice i druge javne ustanove ukoliko im ne bude plaćao, nego tek po izvršenju... stoga i ima potporu privatnih pružatelja zdravstvenih usluga i zakupaca... jer se radi o pogodovanju njima... i ponovnoj provedbi stihijskih izmjena... i pogodovanja odabranima na štetu pacijenata...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije