Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
možete pomoći

Reci DA! se nastavlja obnovom još tri dječja doma

Reci DA! humanitarna akcija
Foto: PR FOTO
1/4
31.08.2016.
u 08:24

U koprivničkom Centru za pružanje usluga u zajednici iz sredstava donacije će se obnoviti kuhinja, a u karlovačkom Centru dječje sobe i zajednički prostori.

Ciglica po ciglica i nastaje kuća sretnih ciglica. Tako bi se mogao opisati nastavak humanitarne akcije Reci DA! koju već dvije godine zajednički provode tvrtke P&G  i Lidl Hrvatska. Nakon što je u prva dva vala akcije prikupljeno oko tristo tisuća kuna za obnovu 7 dječjih domova, ove jeseni se akcija nastavlja prikupljanjem sredstava za obnovu centara za pružanje usluga u zajednici u Slavonskom Brodu, Koprivnici i Karlovcu.

Druženjem s djecom u Centru za pružanje usluga u zajednici Kuća sretnih ciglica u Slavonskom Brodu označen je početak trećeg vala akcije Reci DA!

„Kuća sretnih ciglica i svojim nazivom simbolički označava sve naše napore koje u protekle dvije godine provodimo s ciljem obnove 12 dječjih domova. Do sada smo obnovom i uređenjem prostora uspjeli uljepšati svakodnevicu u sedam dječjih domova, a u nastavku ove jeseni uređujemo još tri. Putem humanitarne akcije Reci DA! upoznali smo probleme i izazove s kojima se susreću djeca i djelatnici domova, te možemo reći da je bilo iznimno emotivnih trenutaka za sve nas. Uz podršku naših partnera, tvrtke Lidl Hrvatska i Ministarstva socijalne politike i mladih bliže smo ostvarenju još jednog cilja, a to je obnova još tri dječja doma. Veliko hvala svim kupcima koji su svojim sudjelovanjem do sada omogućili uljepšavanje dječje svakodnevice i njihovo ugodnije odrastanje“, izjavio je Srđan Lisac, član Uprave P&G-ja za Hrvatsku.

U Centru za pružanje usluga u zajednici Kuća sretnih ciglica uređivat će se spavaonice i dnevni boravci kako bi prostor bio što ugodniji za svakodnevno korištenje.

„U našem domu je na skrbi 50-tero djece. Od toga je njih 12-tero na stalnoj skrbi, dok 38-ero djece koristi prostor kroz poludnevni boravak. Mi se trudimo da im odrastanje uz nas bude što sličnije obiteljskom okruženju, zato djeca i borave u prostorima koji su uređeni poput stanova, a zajedno smo jedna velika obitelj. Nažalost, nismo u mogućnosti redovito opremati prostor zbog čega od srca zahvaljujem tvrtkama P&G i Lidl Hrvatska koje će nam omogućiti zamjenu dotrajalog namještaja“, izjavila je ravnateljica Centra za pružanje usluga u zajednici,  Kuća sretnih ciglica, Renata Puljko.

U koprivničkom Centru za pružanje usluga u zajednici iz sredstava donacije će se obnoviti kuhinja, a u karlovačkom Centru dječje sobe i zajednički prostori. 

„Humanitarna akcija Reci DA! već je dvije godine dio našeg planiranja i razmišljanja. Iznimno nas veseli kada vidimo kolike se promjene postignute u kratkom periodu jer je iza nas obnova sedam domova. Posebna zahvala ide našim kupcima i korisnicima proizvoda tvrtke P&G jer su oni svojim sudjelovanjem značajno doprinijeli uspjehu akcije Reci DA!, a vjerujemo da će uspjeh i ovog vala akcije omogućiti uljepšavanje dječjih domova i ugodnije odrastanje svakom djetetu, izjavila je voditeljica Odjela odnosa s javnošću Lidla Hrvatska, Lana Jugo.

Djecu je svojim dolaskom razveselila i radijska i TV voditeljica Zlata Muck koja im je podijelila proizvode tvrtke P&G i Lidl Hrvatska i koja je izrazila podršku humanitarnoj akciji Reci DA!

Potporu cijelom projektu od samog početka pruža i Ministarstvo socijalne politike i mladih čije smjernice idu prema što većem osnaživanju bioloških obitelji, razvoju udomiteljstva u zajednici te deinstitucionalizaciji kad je riječ o zbrinjavanju djece.  

Treći dio humanitarne akcije „Reci DA“ u svim trgovinama Lidla započinje 29. kolovoza i trajat će do 2. listopada, a kupci se u akciju mogu uključiti kupnjom bilo kojeg proizvoda tvrtke P&G, te na taj način doprinijeti prikupljanju sredstava za uljepšavanje svakodnevice u dječjim domovima u Slavonskom Brodu, Karlovcu i Koprivnici. 

U 12 dječjih domova/centara za pružanje usluga u zajednici kojima je osnivač Republika Hrvatska smješteno je 351 dijete, a za 431 dijete se pružaju usluge boravka ili organiziranog stanovanja. 

>>Za obnovu društvenog doma, uređenje vrtića, bolnica... uložili četiri milijuna dolara

Komentara 1

BU
bubimima
17:01 31.08.2016.

Dobrovoljni prilozi za djeje domove?! Toliko o pronatalitetnoj politici i obeanjima svih stranaka na vlasti sada i ranije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije