Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Simpozij kod Zadra

'Razminiranje je preduvjet održivog razvoja'

mine simpozij
23.04.2014.
u 13:09

Nenad Stazić izrazio je punu potporu nastojanjima da se i ovakvim skupom Hrvatska pozicionira kao jedna od predvodnica u borbi protiv mina na međunarodnoj sceni.

Potpredsjednik Sabora Nenad Stazić otvorio je danas 11. međunarodni simpozij MINE ACTION 2014, izvijestili su iz Vladinog Ureda za razminiranje.

U Petrčanima pokraj Zadra okupili su se domaći i inozemni stručnjaci s s područja razminiranja i protuminskog djelovanja. Na simpoziju je 186 sudionika iz 32 zemlje svijeta i s pet kontinenata.

Razminiranje kao preduvjet održivog razvoja

Na početku rada okupljenima se obratio osobni izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, zamjenik ministra unutarnjih poslova Evelin Tonković, koji je podsjetio da se minski sumnjiv prostor u Hrvatskoj još uvijek prostire se na 12 hrvatskih županija, što nedvosmisleno ukazuje na opasnost kojoj je svakodnevno izloženo između 600 i 700 tisuća stanovnika naše zemlje.

- Hrvatska Vlada podupire nastojanja hrvatskoga protuminskog sustava na čelu s Uredom za razminiranje, kao vladinog tijela zaduženog za provedbu reforme hrvatskog protuminskog sustava, u nastojanjima da kao jedina članica EU s minskim problemom što bolje iskoristimo sredstva iz Strukturnih fondova. Pritom je važno naglasiti kako ovdje nije riječ o razminiranju koje je samo sebi svrha, već o razminiranju kao preduvjetu održivog razvoja – istaknuo je Evelin Tonković, izaslanik hrvatskog premijera, pišu iz Ureda za razminiranje.

Potpredsjednik Sabora Nenad Stazić, kao osobni izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, izrazio je punu potporu nastojanjima da se i ovakvim skupom Hrvatska pozicionira kao jedna od predvodnica u borbi protiv mina na međunarodnoj sceni, čime će i naše tvrtke te proizvođači opreme imati svoje osigurano mjesto po završetku razminiranja Hrvatske početkom 2019. godine, pišu iz Ureda.

>>Učenici pomogli prijateljima: Razminirano dječje igralište

>>Mine uklonili s kupališta, obala rijeka, šuma i livada

Komentara 2

DU
Deleted user
13:22 23.04.2014.

Druze stazicu, a tko je posijao te mine??? Mogli ste bar za dosad razminirano ispostaviti racun nasim dragim i milim prijateljima iz regiona

Avatar airbizz
airbizz
20:14 24.04.2014.

mislim da je na ovakvim simpozijima najinteresantnija oprema,a društvo kao društvo ima za obavezu da olakša svojim građanima nesmetan život.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije