Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Interes za suradnju

Razgovori oko unapređenja odnosa Vukovarsko-srijemske županije i Općine Stara Pazova

 Đorđe Radinović
Foto: Branimir Bradarić
1/2
27.06.2016.
u 14:00

Domaćini su upoznati s potencijalima Općine Stara Pazova koja je općina s najmanjom stopom nezaposlenosti u Srbiji. Prema riječima predsjednika Općine Đorđa Radinovića, ona je u nekoliko zadnjih godina pala na oko 4,5 posto

S ciljem podizanja suradnje i povlačenja što većih sredstava iz EU fondova danas su u vukovarskoj Palači Srijem održani razgovori između čelnika vojvođanske Općine Stara Pazova i Vukovarsko-srijemske županije.

– Bila je ovo prilika da međusobno razmijenimo iskustva, ali i upoznamo se s potencijalima i mogućnostima. Imamo gospodarstvenike s obje strane koji su raspoloženi za suradnju i koji žele unaprijediti odnose. Uvijek postoji mogućnost da jedni drugima pomognemo ili se nadopunimo s obzirom na proizvode koje proizvodimo – rekao je zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Željko Cirba.

Domaćini su upoznati s potencijalima Općine Stara Pazova koja je općina s najmanjom stopom nezaposlenosti u Srbiji. Prema riječima predsjednika Općine Đorđa Radinovića ona je u nekoliko zadnjih godina pala na oko 4,5 posto.

– Obostran interes za suradnju postoji i to treba iskoristiti. Postoji niz mogućnosti za podizanje te suradnje kroz projekte u poljoprivredi, gospodarstvu... Uz to postoji i niz fondova EU koja nude sredstva za razne projekte gdje također vidim našu priliku – rekao je Radinović, dodajući kako je ova općina prošle godine iz EU fondova povukla oko 2 milijuna eura što smatra malo u odnosu na potencijale i mogućnosti.

Predstavljajući općinu koju vodi Radinović je rekao kako ona broji oko 80.000 stanovnika, ima oko 1200 poduzeća, 2500 poduzetnika, niz poljoprivrednih gospodarstava, ali i 85 stranih kompanija koje ondje posluju. Kazao je i kako je 2012. godine, kada je stupio na dužnost predsjednika Općine, u Staroj Pazovi radilo oko 9000 osoba, a da je danas ta brojka narasla na oko 16.000 radnika. Uredili su i četiri gospodarske zone s ukupno 1600 hektara zemlje.

– Veliku ulogu u privlačenju stranih kompanija koje ovdje posluju ima i naš geografski položaj i činjenica da se nalazimo između Beograda i Novog Sada kao i uz obje autoceste. Uz to svaki potencijalni ulagač kod nas dobiva osobu koja ga prati i koja govori jezik odakle dolazi kompanija. Želimo da i na taj način steknu dojam kao da posluju kod kuće. Pri tome treba maksimalno suzbiti korupciju – rekao je Radinović. 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Linux
Linux
23:37 27.06.2016.

a odnosi vukovarsko-srijemske zupanije i gornje maoce?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije