Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgovorili na optužbe

Ravnateljstvo policije: Akcija 'Agram' nije politički konstruirana

Milan Bandić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
22.10.2014.
u 19:05

Ravnateljstvo policije 'osuđuje i smatra nedopustivim stavljanje rada policije u politički kontekst'

Ravnateljstvo policije demantiralo je navode kako je provođenje akcije Agram "politički konstruiran kazneni progon osumnjičenih osoba"

 – Kriminalistička istraživanja ovlaštena je provoditi jedino policija, kojom rukovodi i za čiji rad odgovara glavni ravnatelj policije, a ne ministar unutarnjih poslova. Shodno tome, ministar unutarnjih poslova ne može imati utjecaj na provođenje kriminalističkih istraživanja pa tako je i u slučaju provođenja operativne akcije Agram. Netočni su navodi o internoj tajnosti provođenja konkretnog kriminalističkog istraživanja unutar Uprave kriminalističke policije. Takvim navodima autori tekstova upućuju na slabo poznavanje ustroja i funkcioniranja Uprave kriminalističke policije. Točno je da je u provođenju operativne akcije Agram kriminalističko istraživanje vodio Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta koji je jedna od ustrojstvenih jedinica Uprave kriminalističke policije i čiji su poslovi, među ostalima, i provođenje kriminalističkih istraživanja za izrazito složena koruptivna kaznena djela. No, o svim strateškim pitanjima i konkretnim postupanjima u predmetima donosi se zajednička odluka na kolegiju načelnika Uprave kriminalističke policije, koji se održava na dnevnoj bazi – poručuju iz Ravnateljstva policije.

Ravnateljstvo policije "osuđuje i smatra nedopustivim stavljanje rada policije u politički kontekst", jer je glavni  kriterij  u postupanju  policije činjenica je li tu riječ o kršenju zakonskih propisa i počinjenju kaznenog djela.

>> Bandić će radije ostati u pritvoru, nego se odreći mjesta gradonačelnika

Komentara 11

NO
novalastavica
19:28 22.10.2014.

Ako nije zasto se ne progoni Mesica Linica i Jakovcica za pocetak nego samo one koji nisu odani partiji

LI
livoguza2
19:17 22.10.2014.

Ovo što zbori Ravnateljstvo policije nije priča ni za malu djecu. Ovu tvrdnju ne bi prihvatili ni bivši milicionari o čijoj je gluposti izgovoreno i napisano tisuće viceva. A i mnogi bi senilci zapamtili da je Milanović prije koji dan optuživao Bandića za klijentelizam, a Bandića se upravo zato i istražuje. Ne treba zaboraviti da je najavljivao kandidaturu i za predsjednika države. A Josipović i brojači glasova na prošlim izborima dobro znaju kako bi bljedolikom Bandi(t)ić bio opasan protivnik. Lp.

Avatar alojzijelojzek1967
alojzijelojzek1967
19:13 22.10.2014.

Kako su uvjerljivi, cudo jedno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije