Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ravnateljica OŠ Bobota:

'Djecu su u Srb doveli mimo moga znanja, sramim se što se koriste u političke svrhe'

Srb
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/4
10.08.2016.
u 00:15

Ne znam ni koliko je djece tamo išlo, ni tko ih je vodio, ni tko je sve to organizirao, kaže Ljubica Vukajlović

– Djecu su na proslavu u Srb 27. srpnja odveli mimo moga znanja. U prosvjeti sam četrdeset godina, od čega gotovo polovicu na mjestu ravnatelja i nikada nisam dopuštala bilo kakvu politiku u školi. Nisam članica nijedne stranke – rekla je ravnateljica OŠ Bobota Ljubica Vukajlović komentirajući činjenicu da je dječja pravobraniteljica Ivana Milas Klarić od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta zatražila istragu zašto su u proslavu u Srbu bila uključena i djeca iz ove škole.

Pravobraniteljica je reagirala zbog korištenja djece u političke svrhe. Vukajlović kaže kako je od 18. srpnja do 1. kolovoza bila na godišnjem odmoru u Njemačkoj, za što ima i zrakoplovne karte. Stoga, kako kaže, uopće nije znala da se djecu iz škole namjerava voditi u Srb.

– Ne znam ni koliko je djece tamo išlo, ni tko ih je vodio, ni tko je sve to organizirao. Raspitat ću se u selu da saznam nešto više. Devetnaest sam godina na čelu škole i sramim se što se djeca koriste u političke svrhe – rekla je Vukajlović.      

>> Keleminec kažnjen šestomjesečnom zabranom dolaska u Srb i novčanom kaznom

>> Milanović se obrušio na HDZ: 'U Srb je došla grupa provokatora, to je prtljaga HDZ-a, udarili su na starce'

Komentara 81

DU
Deleted user
00:42 10.08.2016.

Ako je istina što se čita po portalima da su djeca recitirala pjesme o Titu i razbijanju glava, citat: „Ako te netko pita za partiju i Tita ti mu reci da smo mi budući Titovi borci moj će tata daa da pronađe još bolji top sa kojim će da udara po neprijatelju moj će tata sekiricom da udara po krvnikovoj glavi“, onda smo dosegli dno kao pravna država. Tko je uopće dopustio da se djeca dovedu na takav skup i od malih nogu truju propalim ideologijama. Tko djeci i dalje prezentira Tita kao savršenstvo i nekog koga treba slijediti. Mislim da to nje teško utvrditi i takve bi osobe trebalo prekršajno ili kazneno goniti, opaliti ih po đžepu.

NI
ninja72
06:22 10.08.2016.

Tko to u ovoj prici nezna nista--novinar, organizator, policija,...? Zar ta djeca nemaju roditelje?

Avatar BraBar
BraBar
01:20 10.08.2016.

I sad bi mi svi trebali vjerovati sve sto nam se servira. Zasto se novinar nije potrudio da pronadje, ili upita, organizatore skupa u Srbu, mozda ce mu oni reci istinu. Sto je najgore, da nitko od medija ne kritizira ovaj slucaj, samo iz dana u dan prenose vijest.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije