Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čistke u bolnicama

Varga smijenio sanacijske upravitelje svih pet KBC-a u zemlji

Siniša Varga
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
19.01.2015.
u 19:20

Na čelo onog najvećeg, KBC zagrebačkog Rebra, Vlada će u četvrtak imenovati uglednog ginekologa Hrvoja Vrčića

Zbog loših poslovnih rezultata, ministar zdravlja prim. Siniša Varga smijenio je sanacijske upravitelje svih pet Kliničkih bolničkih centara u zemlji.

Kako neslužbeno doznajemo, na čelo onog najvećeg, KBC zagrebačkog Rebra, Vlada će u četvrtak imenovati doktora Hrvoja Vrčića, uglednog ginekologa koji će naslijediti dr. Zlatka Giljevića. I drugi zagrebački KBC ostaje bez dosadašnje ravnateljice Vesne Šerić na čije će mjesto doći dr. Marko Duvnjak, predsjednik upravnog vijeća HZZO-a i nekoć šef gastroenterologije u toj bolnici.

Bez dugogodišnjeg ravnatelja dr. Hermana Hallera ostat će i riječka bolnica kojom će upravljati dr. Davor Štimac. U Splitu će dr. Kolju Poljaka zamijeniti Vedran Čorić, a u Osijeku će novi ravnatelj, prema neslužbenim informacijama, postati dr. Sven Kurbel. Iz Ministarstva zdravlja informacije o smjenama nisu komentirali.

Potvrda ''Varginih ravnatelja'' očekuje se na idućoj sjednici Vlade u četvrtak, a ono što je sigurno jest da je smjena glavnih ljudi najvećih bolnica u zemlji tek početak čistke upravljačkih kadrova koje je ministar Varga najavio.

Rezultati rada bolnica tijekom prošle godine, stanje listi čekanja, broj zaposlenih, dio su najavljenih kriterija prema kojima će bolnice ostvarivati i svoje bolničke proračune što se očito smjenom čelnika najvećih bolnica počinje i realizirati. Ministar zdravlja više je puta najavio kako će na upravljačke funkcije bolnica postaviti menadžere koji će osobno odgovarati za financijsko-poslovne rezultate zdravstvenih ustanova kojima upravljaju.

>>Varga kriv za sukob interesa, ispričao se zbog 'nenamjernih propusta'

>>Ministar isprika: Dok on traži ‘bube’, Prenđa Trupec upravlja HZZO-om

Komentara 40

DU
Deleted user
19:59 19.01.2015.

a tko ce njega tako efikasnog u 5 afera smijeniti...

VI
virgosinemacula
19:37 19.01.2015.

Ne moze ministar smijenjivati tako ljude bez obrazlozenja javnosti. Ako su zloupotrebljavali svoje polozaje, javost mora znati o cemu se radi, a ne likvidirati gradjane s no comment. Nije im nasa drzava djedovina, njihova privatna prcija, pa se mafije obracunavaju izmedju sebe, jedna po jedna kako dodje na Vlast, bez znanja gradjana. Kakva je ovo drzava. To nije vidjelo drzave. Ministar je duzan izici u javnost s detaljnim obrazlozenjem za gradjane.

DU
Deleted user
19:49 19.01.2015.

Ovo što radi Varga, odnosno opravdanje koje daje je debilizam prve vrste. Niti jedna bolnici, niti jedan KBC ne može poslovati pozitivno s ovakvim cijenama usluga i ovakvim izdvajanjem za zdravstvo. Vjerovali ili ne, ali jednu artroskopsku operaciju meniskusa HZZO "plaća" bolnici cijelih 2800 kn!!! To nije dovolno za golu amortizaciju uređaja, a kamo li za ostale troškove i cijenu rada čak ni po hrvatskim cijenama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije