Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSTOJE I POSEBNI UVJETI

Ravnatelj policije traži se putem javnog natječaja: Ovo su kriteriji koje kandidat mora zadovoljiti

policija ilustracija
Marko Prpic/PIXSELL
27.10.2016.
u 12:38

Rok za prijave je osam dana od dana objave u Narodnim novinama.

Temeljem Zakona o državnim službenicima Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je javni natječaj za imenovanje glavnog ravnatelja policije.

Javni natječaja je objavljen u Narodnim novinama br. 98 od 26. listopada 2016. godine. Rok za prijave je osam dana od dana objave u Narodnim novinama, odnosno zaključno s 3. studenim 2016. godine.

Stručni uvjeti za prijavu su završeni preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij ili visoka stručna sprema. Traži se i najmanje 15 godina radnog iskustva u obavljanju policijskih poslova, a od čega najmanje 10 godina mora biti na radnom mjestu rukovodećeg policijskog službenika. Kandidat također treba imati položeno ili stečeno osobno policijsko zvanje glavni policijski savjetnik.

Postoje i posebni uvjeti, a to su: osobna dostojnost za obavljanje policijske službe, posebna psihička i tjelesna zdravstvena sposobnost te ne smije biti član političke stranke.

- Pored navedenih uvjeta, kandidati/kinje moraju ispunjavati i opće uvjete za prijam u državnu službu koji su propisani člankom 48. Zakona o državnim službenicima. Na navedeno radno mjesto ne može biti imenovana osoba za čiji prijam postoje zapreke iz članka 49. Zakona o državnim službenicima i članka 48. Zakona o policiji. Na natječaj se mogu javiti osobe oba spola - stoji u natječaju.

>> Šezdesetak radnika na HRT-u bez produljenja ugovora? Moglo bi doći do problema u realizaciji Dnevnika

Komentara 2

DU
Deleted user
16:08 27.10.2016.

Sve jako dobro izgleda ovako sročeno na papiru, pa neka netko navede glavnog ravnatelja policije koji nije bio politički ovisan i koji nije politički imenovan, dakle takvog nema, a i dalje će tako biti, a ovo je mazanje očiju puku ili ti ga narodu.

KR
kresimirn
14:35 27.10.2016.

babe i stričevi ? ništa ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije