Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pred smjenom

Ravnatelj bolnice bez dozvole radio u Domu zdravlja

bolnica
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
01.04.2015.
u 17:00

Ravnatelj je bio u sukobu interesa, to je utvrdila inspekcija HZZO-a i Ministarstva

Krunoslav Cindrić, ravnatelj Opće bolnice Ogulin, bit će smijenjen na prvoj sjednici Upravnog vijeća bolnice. Na to ih obvezuje zaključak inspekcija HZZO-a te odluka županijske skupštine. Inspekcija je utvrdila da je ravnatelj bio u sukobu interesa jer je od 2007. kao ginekolog radio u primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Domu zdravlja u Vrbovskom bez odobrenja.

Tri ustanove u minusu

Ogulinska je bolnica jedna od tri zdravstvene ustanove u Karlovačkoj županiji, od njih 13 kojima je Županija osnivač, koja je lani poslovala negativno. Osim njih, minus su imali i Poliklinika SUVAG u Karlovcu i Specijalna bolnica za produljeno liječenje u Dugoj Resi. No, u ogulinskom slučaju, kako je rekao i župan Ivan Vučić, ne vidi se želja da se nađe rješenje. Iako je Županija od ravnatelja bolnice tražila da napravi plan sanacije, on je dva puta odbijen jer u planu nije bilo načina provedbe sanacije, a nisu jasni ni financijski učinci. Stoga je do 15. svibnja ravnateljstvu naloženo da napravi plan sanacije.

– Problem je u tome što je bolnica u 2013. imala minus od 12 milijuna kuna, lani 14 milijuna, a nama je u planu sanacije ravnatelj napisao da će minuse sanirati HZZO ili županija. To je neprihvatljivo. Osim toga, mi smo kao osnivači iz nekih drugih izvora doznali da je i državna revizija u bolnici otkrila nepravilnosti. I to da je bolnica izgubila sporove vrijedne 400.000 i 800.000 kuna, a da vodi i jedan težak čak 2,5 milijuna kuna. Revizija im je zabranila i isplatu nagrada liječnicima od sedam do 25 posto, čega se bolnica, navodno držala samo nekoliko mjeseci. Samo je lani u rujnu ravnatelj isplatio 12,3 milijuna kuna za pripravnost. Sutra nam netko može sjesti na proračun županije i naplatiti se jer bolnica nema novca pa će, primjerice, učenici ostati bez prijevoza – kazao je župan Ivan Vučić.

Izgubljeni sporovi

Smatra da je nedopustivo da Opća bolnica Ogulin nije županiji, kao osnivaču, dala na uvid sve nalaze revizije i raznih inspekcija, da su podaci o izgubljenim sporovima “skrivani” u izvješćima.

– Dođemo u Zagreb i onda nam ravnatelji klinika kažu kako bi oni mogli doći raditi k nama u Ogulin jer ravnatelj navodno ima i po 34.500 kuna plaće – kazao je Vučić.

Revizijom su pobrojene isplaćene plaće liječnicima koje su s nagradama, pripravnosti i prekovremenim radom iznosile i do 25.000 kuna, a najveća isplaćena prethodnih godina bila je i ona od 34.500 kuna, što je bila plaća ravnatelja Cindrića – kazao je župan Vučić.

>> U nekim rodilištima tek jedan porod svaka tri dana

Komentara 3

Avatar viki_nuland
viki_nuland
18:21 01.04.2015.

Bilo bi mu bolje da je malo potkradao gradski proracun kao kolega Vlahusic, jer kao politicar moze raditi sto ga je volja bez posljedica, ali kao doktor raditi na dva radna mjesta je nedopustivo.

Avatar samo.zvonko
samo.zvonko
08:42 02.04.2015.

...koliko njih je u sukobu interesa... koliko njih ništa ne napravi u bolnici u kojoj je zaposleno a pacijente prebacuju u svoju privatnu ustanovu... koliko njih se uopće ne pojavi na primarnom radnom mjestu... predstojnik klinike pred mirovinom... da bi pokazao da je nezamjenjiv... rezervirao sve termine za operacije za sebe... ostali jedna operacija tjedno ili rjeđe... dobivaju plaću za to što se pojave na radnom mjestu i u podne odu kući... drugi predstojnik nikada nije na radanom mjestu... a radi na tri... a mladi liječnik ne može dobiti specijalizaciju... priučeni politički podobni menadžeri upravljaju sustavom...

Avatar neidemdalje
neidemdalje
04:38 02.04.2015.

ne čudi mene doktorov lov u mutnom , ali me čudi da to traje 8 godina ALO 8 GODINA pa gdje su bili oni koji su ga trebali nadzirati , s kim je dijelio novce, tko ga je štitio ... kad ćemo saznati ta imena?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije