Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Rat taksista – Uberu će presuditi premijer Plenković

Naslovnica 6.12.
Foto: VL
06.12.2016.
u 00:00

Dok se ne donese odluka, inspekcija će hvatati Uberove vozače i oduzimati im vozila

O sudbini Ubera, platforme za naručivanje usluge prijevoza, u Hrvatskoj će se uskoro donijeti politička odluka, a to je, kako neslužbeno doznajemo – zabrana ili legaliziranje njegova poslovanja.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković krajem prošlog tjedna jasno je rekao da Uber u Hrvatskoj posluje nelegalno i, kako doznajemo, skloniji je opciji da se zabrani njegov rad.

No konačna odluka bit će donesena na razini Vlade jer o tome uz Butkovića moraju donijeti sud ponajprije premijer Andrej Plenković te potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić.

I dok se ta odluka ne donese, inspekcija prometa će, kažu u resornom Ministarstvu, hvatati Uberove vozače i oduzimati im vozila.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Vraćaju se šegrti: 80% kod majstora, 20% u školi?

>>Hrvati na lažne torbe i satove spiskaju dvije milijarde kuna godišnje

>>Horvatinčić prodaje svoj centar na Cvjetnom

>>Hajduk ima novog trenera – Katalonca Juana Carrilla

Foto: VLm

Komentara 23

ST
stefj
07:13 06.12.2016.

Uber je čista usluga, bez pogodovanja, korupcije i sl. Kako će se onda gradske službe namiriti? Uvijek je pomama za dozvolama za taksiste, uvijek su igre oko koncesije. S Uberom toga nema... Osim toga, možete birati s kojim taskistom ćete se voziti s kojim nećete, uvijek dobijete račun za ono što se prošli, nema "navijenih" taksimetara i svega što ide uz "obične" taksiste... Ono što je bitno - nema taksista na crno, a za državu je dobro jer nema utaje PDV-a... No, uvijek su tu interesi u pitanju, korupcija je na visokom nivou i ne bih se čudio da zabrane Uber. To bi ličilo na visokobirokratiziranu zemlju poput Hrvatske gdje je korupcija dio života... Zamislite, dođe Uber, nudi čistu uslugu, ne treba nikoga u lokalnoj upravi, nikoga na aerodromu, ne treba dispečere, itd. A još k tome ima ocjenu vozača i automatski ispisuje račune. I uvijek ih ispiše.... Tu se vidi sva pokvarenost politike i borba interesne skupine za svoje privilegije. Ako se zabrani Uber, zabranjuje se kvalitetan servis za građane i direktno se utječe na tržišno poslovanje.

MA
malena1983
22:40 05.12.2016.

Ma baš su jadni, ja se više ne vozim Radio taksijem, pogotovo s onima koji imaju žutu oznaku na krovu. Konkurencija je jeftinija, uslužnija a bome i kulturnija.Jednom sam ušla u taksi Radija taksi, bio je snijeg, jako hladno i lik meni priča kako mu se ta moja vožnja ne isplati.Pa koji vrag me onda pustio u auto?? Drugi put pitam koliko trebam platiti, vozač meni 44 ,45 kn.Pa jel 44 ili 45 kn?? Dam više, nije bed ali daj mi reci cijenu a ne odokativno

AD
adrian1
08:05 06.12.2016.

Sve što valja u hrvatskoj treba uništiti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije