Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka Predsjednice

Raspustila Komisiju, sporne odluke važe

kolinda grabar kitarović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
06.02.2016.
u 07:20

Jedan od članova Komisije bio je i prof.dr.sc. Damir Primorac koji kaže da je Komisija odluke donosila sukladno zakonu i da je potpuno drugo pitanje sviđaju li se one nekome ili ne.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović nakon jučerašnjeg sastanka s članovima Komisije za pomilovanje povukla je odluku kojom je prošle godine Komisija imenovana. To znači da formalno komisija nije smijenjena, ali je prestala postojati.

Kako se saznaje, sami članovi Komisije smatrali su da je proces pomilovanja nepovratno kontaminiran, tako da je odluka predsjednice bila logična. Na sastanku nije provođena istraga kako je došlo do lobiranja Vladimira Šeksa i eventualnih drugih lobiranja, a članovi Komisije drže kako su odluke koje su donijeli o pomilovanjima inače kvalitetne. To znači da, bez obzira na to što je Komisija raspuštena, odluke koje je donijela vrijede.

Svaku njezinu odluku prihvaćam

Jedan od članova Komisije bio je i prof.dr.sc. Damir Primorac koji kaže da je Komisija odluke donosila sukladno zakonu i da je potpuno drugo pitanje sviđaju li se one nekome ili ne: – Šeksa ne poznajem, nikada me nije zvao niti sa mnom razgovarao, a je li nekoga nazvao, morate pitati njega. Svima nam je u interesu da doznamoi potpunu istinu. Nikada si ne bih dopustio da napravim nešto nezakonito – kaže Primorac.

Naglašava da je Komisija za pomilovanja od osnutka RH vrlo često davala pozitivno mišljenje osobama koje su počinile teža kaznena djela od slučaja koji su dobili medijsku pozornost. – Što se tiče Komisije za pomilovanja, predsjednica ju je imenovala i u njezinoj je ingerenciji da odlučuje o sudbini Komisije. Svaku njezinu odluku prihvaćam – rekao je Damir Primorac.

U Komisiji su osim njega bili bivši načelnik PU zagrebačke Ivica Tolušić, bivši tužitelj i sudac Marijan Hranjski, dekan Pravnog fakuleta u Rijeci Eduard Kunštek, bivša sutkinja Mirjana Kralik, bivši predsjednik zagrebačkog Županijskog suda, odvjetnik Miroslav Šumanović. Komisijom je predsjedao Davor Derenčinović, profesor na Pravnom fakultetu u Zagrebu.    

>>Predsjednica ukinula Komisiju za pomilovanja

Komentara 53

RO
Robinhood3
08:25 06.02.2016.

sramota. pa njoj poznati kriminalac i narkoman organizira rođendan u vlastitoj kući. s kim si, takav si. Sramota

Avatar mama mia
mama mia
08:02 06.02.2016.

Sve više vjerujem u onu s kim si takav si, pogledaj ko su ti prijatelji pa ću ti reći ko si

DU
Deleted user
08:56 06.02.2016.

nigdje nisam pročital da se precednik amerike sastajal u ono vrijeme sa al caponeom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije