Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kandidati poznati do kraja siječnja

Raspušten osječki odbor HDZ-a. Ivan Anušić: 'Ovo su pripreme za lokalne izbore'

Ivan Anušić
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
11.01.2017.
u 13:20

Anušić je opovrgnuo medijska nagađanja u narušenim odnosima u osječkom HDZ-u, ističući kako je za veliku stranku poput HDZ-a, koja ima svoje unutarstranačke procese, normalno da postoje različita mišljenja i stavovi.

Osječko-baranjski Županijski odbor HDZ-a jednoglasno je odlučio raspustiti osječku gradsku organizaciju stranke, nakon što je njezin dosadašnji predsjednik Vlatko Kopić podnio ostavku, te je za povjerenika stranke do unutarstranačkih izbora imenovan županijski vijećnik Željko Kovačević.

Predsjednik županijskog HDZ-a Ivan Anušić u srijedu je na konferenciji za novinare u Osijeku izvijestio kako će novoimenovano stranačko povjerenstvo voditi pripreme osječkog HDZ-a za lokalne izbore u proljeće, te odlučiti i hoće li se unutarstranački izbori održati prije ili poslije lokalnih izbora.

Bivši čelnik osječkog HDZ-a Kopić pojasnio je kako se na povlačenje s te dužnosti odlučio jer, zbog obveza koje ima kao saborski zastupnik i liječnik u osječkom KBC-u, smatra kako se u predstojećoj predizbornoj kampanje ne bi mogao dovoljno kvalitetno angažirati u stranci. Stoga je, kaže, odlučio mandat dati na raspolaganje stranci i svoje mjesto prepustiti osobi koja ima dovoljno političkog i stručnog iskustva. 

Anušić je opovrgnuo medijska nagađanja u narušenim odnosima u osječkom HDZ-u, ističući kako je za veliku stranku poput HDZ-a, koja ima svoje unutarstranačke procese, normalno da postoje različita mišljenja i stavovi. "Ovo ne radimo zbog osobnih animoziteta, već su ovo pripreme kako bismo potpuno spremni izašli na lokalne izbore koje shvaćamo vrlo ozbiljno. Znamo da ima onih koji ne žele vidjeti HDZ na vlasti u Osijeku, gdje nikada nismo imali gradonačelnika, ali jamčim da će HDZ okrenuti stvari u svoju korist", poručio je.

Za medijske napise da će HDZ-ova kandidatkinja za osječku gradonačelnicu na lokalnim izborima biti književnica Ivana Šojat, Anušić je kazao je kako je ona zasigurno jedan od najozbiljnijih kandidata za gradonačelnika, ali ne i jedina osoba s kojom se razgovaralo. "Odluka još nije službeno donesena, donijet će je stranačka tijela na skorašnjim sastancima i vrlo brzo ćemo, najkasnije do kraja siječnja, imati kandidate za osječkog gradonačelnika i osječko-baranjskog župana", rekao je Anušić.

Pojasnio je kako kandidata za župana mora potvrditi i Predsjedništvo HDZ-a, dok kandidata za gradonačelnika ne mora, ali treba biti predložen u suglasju s vrhom stranke.

Komentara 5

MI
Mimizo
14:40 11.01.2017.

ajmooooo po pobjedu plenki

Avatar jana38
jana38
14:20 11.01.2017.

Rekla bih ovo su kvalitetne pripreme za lokalne izbore. Dobro pojačanje i dodatno osvježenje na osječkoj političkoj sceni.

Avatar IvanIvic1984
IvanIvic1984
14:09 11.01.2017.

Nakon što se Osijek sveo na svega 68 tisuća prijavljenih stanovnika,vrijeme je za odlazak Vrkića i HDSSBa iz grada i zupanije!Podrska Ivani i Ivanu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije