Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovarska županija

Raspada se fronta oko Panenića, SDP ne želi Iljkića za dožupana

etc
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
28.03.2017.
u 18:06

Mostov Panenić kaže da je čuo za SDP-ovo nezadovoljstvo, ali i da je suradnja s Iljkićem dogovorena i da nema odustajanja

Izborna kombinacija po kojoj bi se u Vukovarsko-srijemskoj županiji na lokalnim izborima okupila široka fronta oko Mostova Tomislava Panenića mogla bi se raspasti i prije nego što je formalizirana. U SDP-u su nezadovoljni Panenićevom najavom da će za kandidata za svog zamjenika istaknuti Vladu Iljkića, šefa Stožera za obranu hrvatskog Vukovara. To i ne čudi s obzirom na to da se spomenuti stožer na čelu s Iljkićem oštro “sukobio” sa SDP-om nakon što je Milanovićeva Vlada u Vukovaru postavila ploče s ćiriličnim napisima na državnim ustanovama.

– Imamo predsjedništvo ovaj tjedan i sigurno će se postaviti pitanje u kojem je to svemiru moguće da SDP podrži Iljkića na lokalnim izborima – kaže jedan član Predsjedništva SDP-a. I član Predsjedništva Bojan Glavašević drži da je neprimjereno da SDP podrži na izborima osobu koja je sudjelovala u narušavanju manjinskih prava u Hrvatskoj, ali dodaje da je to odluka, ali i odgovornost županijske organizacije.

– Zanima me što će oni kazati o tome i zbog čega se naš kandidat za župana Zlatko Cegledi povukao – kaže Glavašević.

Panenić potvrđuje kako je i do njega došla informacija da bi SDP zbog Iljkića mogao odustati od potpore, ali poručuje da zbog toga ne namjerava odustati od Iljkića.

– Pozvao sam sve stranke da me podrže kako bismo smijenili Galića, ali ne namjeravam trgovati na taj način. S Vladom Iljkićem osobno sam dogovorio suradnju i to je točka od koje neću odstupiti ni za milimetar – kaže Panenić.

Smatra kako stranke, žele li stati na kraj lošem vođenju županije, ne bi smjele pribjegavati “izolacionizmu i etiketiranju”, a što se tiče pitanja ćirilice, ističe da je sličnih stavova kao i Iljkić.

– Vrijeme je da Vlada riješi to pitanje, a ne da se ono povlači u svakoj kampanji, a smatram da bi ono što se dopušta jednoj manjini trebalo dopustiti i drugima – kaže Panenić.     

>> Dok se oporba konsolidira, HDZ i Most u lokalnom ratu - ovo će biti krizne točke

>> Evo koliku podršku trenutno imaju kandidati za gradonačelnika Zagreba!

Komentara 1

DU
Deleted user
09:19 29.03.2017.

Gdje je Most tu je nered.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije