Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O PREDSJEDNICI

Ostojić: Svatko tko krije saznanja za počinjenje kaznenog djela krši zakone

Ranko Ostojić
Foto: Nova TV
1/5
05.05.2016.
u 21:05

"Ako imate dokaze i argumente za takvu tvrdnju, onda ih ne možete čuvati"

Ranko Ostojić, predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost i bivši ministar unutarnjih poslova, komentirao je večeras u Dnevniku Nove TV jučer izrečene optužbe predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović da je Dragan Lozančić bio osobni obavještajac Zorana Milanovića. Cijelu situaciju nazvao je sramotom i cirkusom i rekao da je riječ o traču bez ijednog dokaza i argumenta.

- Ako imate dokaze i argumente za takvu tvrdnju, onda ih ne možete čuvati niti odlučivati o tome hoćete li ih upotrijebiti ili nećete - rekao je Ostojić, dodajući da se ne može bacati ljaga na čovjeka koji je zakonito radio svoj posao.

Ako je ona godinu i pol dana bila u situaciji da prati rad gospodina Lozančića, znala za eventualno njegovo kršenje zakona, nju obvezuje, kao i svakog drugog građanina, da to prijavi. Zato je moje pitanje, je li DORH reagirao, je li prijavila bilo što i u krajnjem slučaju, i finale zašto je predložen gospodin Lozančić za razrješenje na temelju ostavku. Ništa drugo nije napisano - rekao je Ostojić

Na pitanje je li predsjednica počinila nekakvo kazneno djelo ako je sve to znala, a šutjela je, Ostojić je odgovorio:

- Naravno. Svatko tko krije saznanja za počinjenje kaznenog djela, naravno da krši propise, krši zakone Republike Hrvatske.

Tko će izvući deblji kraj – predsjednica ili premijer?

- Mislim da je već izvučen deblji kraj. Ova sramota koja se dogodila već tri mjeseca, pa onda nastavak umjesto da to završi. Izblamirala se gospođa predsjednica. Gospodin Orešković je postupio onako kako i treba. A to znači – bez ikakvih dokaza neće optuživati nikoga. Mislim da je u prednosti. U finalu priče, ovo ne bih gledao kao utakmicu, ali u interesu nacionalne sigurnosti, nemojte da se ikada dogodi ovakva sramota - rekao je Ostojić.

Komentara 35

MA
Marko1337
21:46 05.05.2016.

Prvo treba srušiti partijsku UDBA-u, koja krije i pokriva sve partijske zločine, kriminal, korupciju. Slabo je Karamarko upoznao UDBA-u, ako joj ne može stati na rep. Zato nam i zločince procesuira Njemačka, jer su našem pravosuđu nedostupni. A toga ima na tisuće.

Avatar juricamesko
juricamesko
21:53 05.05.2016.

Rankovići niti ti još nisi otkrio svoje djelatnike koji su nacrtali svastiku na Poljudu.

GF
gfrancic
21:49 05.05.2016.

Koliko si ih ti zataskao?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije