Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Saborski odbor

Ostojić se neće povući: Ne mogu vladajući odlučivati o tome tko će predstavljati SDP

Ranko Ostojić
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
05.02.2016.
u 20:47

"Apsolutno treba braniti princip, to je mjesto koje pripada najvećoj opozicijskoj stranci, a to je SDP"

Ranko Ostojić večeras je u Dnevniku Nove TV rekao da neće odustati od pozicije predsjednika Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.  

- Apsolutno treba braniti princip, to je mjesto koje pripada najvećoj opozicijskoj stranci, a to je SDP - rekao je Ostojić.  

Na pitanje kako komentira da vladajući ne spore pravo oporbi i SDP-u, već njega osobno, Ostojić je odgovorio da je zakon jasan.  

- Upravo je intencija zakona da ne mogu vladajući odlučivati o tome tko će predstavljati SDP. I to je sve. To treba vrlo jednostavno objasniti - rekao je Ostojić, podsjećajući da je HDZ već birao njega za predsjednika Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost jednoglasno, kao što je SDP sa svojim koalicijskim partnerima birao Miroslava Tuđmana u prošlom mandatu.

Na pitanje zašto bi ga se trebali bojati, što je neki dan rekao, Ostojić je odgovorio: "Pa vidite sami da je Komisija za pomilovanje smijenjena".

- Ja bih, naravno, bio dobar za djecu i mlade da se s njima bavim u odborima, ali itekako paze da im ne dođem tamo gdje, kao što ste i sami vidjeli, smjenjuju šefove tajnih službi, bez obrazloženja i tvrde da je to normalna stvar. Apsolutno nije, nedemokratski je i treba obrazložiti, pogotovo kad to radite prije isteka mandata i izbjegavaju Sabor, jer dok ne postoji Odbor za unutarnju politiku, nemate se s kim niti savjetovati - komentirao je Ostojić.

Komentirajući predsjedničino potpisivanje odluke o razrješenju ravnatelja SOA-e Dragana Lozančića Ostojić je rekao da bi bilo pristojno da su to predsjednica i premijer Tihomir Orešković napravili zajedno.  

- Ja sam vidio priopćenje u kojem je grubo optužen čelnik SOA-e, ne samo on, već je smijenjen i gospodin Panenić, šef ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost. Za njega nema nikakvog obrazloženja. Bio bi u najmanju ruku red da se zajednički potpisalo zajedničko obrazloženje i nije istina da obrazloženje nije potrebno, zbog toga što u zakonu piše koji su to razlozi i kada netko može biti smijenjen - rekao je Ostojić.  

Za neriješeni slučaj svastike na Poljudu koji mu se predbacuje rekao je da ga rješava policija, a ne ministar.  

- Ako je i cijelog mog mandata ostala samo svastika neriješena, onda je to bio jedan uspješan mandat - rekao je Ostojić.

>> 'Reinerova izjava vrlo je opasna, SDP će iskoristiti sva pravna sredstva'

Komentara 69

TO
torcidaš
22:03 05.02.2016.

Koliko dana tjedana je pripremana operacija kukasti kriz, poljud ostoja, netko mora odgovarati za to nedjeli i sramocenje Hrvatske. Iste snage provode operaciju "ministar" . Iste snage su provodile slicne operacije 90 te i izgubile ali ne zauvjek. Ovaj putput je poraz vjecan porazeni fasisti, yugo fasisti i Hrvatska ce biti slobodna!

77
777CRO
21:12 05.02.2016.

Naravno ostojicu ... Vladajući moraju odgovarati hrvatskom narodu ... Ranko ostojicu ubijao si i proganjao hrvatske branitelje pod istragom si ... Moraš odgovarati ...

TO
torcidaš
21:58 05.02.2016.

Komšije oporba ina pravo predloziti Saboru osobu na celno mjesto, predloziti!!!!!!! Nakon toga ide glasovanje i ako ne prode ta osoba predlazu drugu osobu. Oporba ne terorizirajte vise Hrvate i ne krsite zakon.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije