Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SALZBURŠKI FORUM

Ostojić s mađarskim kolegom Pinterom potpisao memorandum o suradnji oko Schengena

Ranko Ostojić
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
06.05.2015.
u 00:15

Domaćica konferencije bila je austrijska ministrica unutarnjih poslova Johanna Mikl – Leitner

Potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić sudjelovao je u radu dvodnevnog ministarskog sastanka Salzburškog foruma, koji je u utorak završio u St. Pöltenu u Austriji, u sklopu austrijskog predsjedništva. Domaćica konferencije, na kojoj su se okupili ministri unutarnjih poslova i drugi visoki dužnosnici zemalja srednje i jugoistočne Europe te EU-a, EASO-a, EUROPOL-a, INTERPOL-a i UNHCR-a, bila je austrijska ministrica unutarnjih poslova Johanna Mikl – Leitner.

Središnje teme rasprave, podijeljene u osam radnih cjelina, bile su problematika ilegalnih migracija i azila, pristupanje Bugarske, Rumunjske i Hrvatske Schengenskoj zoni, jačanje suradnje u borbi protiv terorizma, trenutno stanje u Ukrajini, te suradnja oko cyber sigurnosti. Prvi dan konferencije Ministarstvo unutarnjih poslova RH na čelu s ministrom Rankom Ostojićem i Ministarstvo unutarnjih poslova Mađarske s ministrom Sandorom Pinterom potpisali su Memorandum o jačanju suradnje vezano uz pripreme Schengenske pravne stečevine, od strane RH.

Na marginama Salzburškog foruma Ostojić se, između ostalog, sastao i s Gabrielom Abado, v. d. glavne ravnateljice Međunarodnog centra za razvoj migracijske politike (ICMPD).  

>> 'Hrvatska je tehnički već dosegla standarde za Schengen'

>> Steinmeier počastio Hrvatsku brojnim pohvalama i nazvao je pouzdanim partnerom

Komentara 4

HK
Hilari Klinton
03:18 06.05.2015.

Ništa od Šengena do 2020. ili kasnije. Hrvatska će biti još dugo azilantski limb Europe.

OB
ObrenM
06:14 06.05.2015.

Dali je tamo isao po pomoc,radi rjesenja nagomilanih ozbiljnih kriminaliteta,koje nisu sposobni rijesiti?

BA
Bazooka
00:58 06.05.2015.

Udba potpisala suradnju sa Schengenom......hm.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije