navigacija Hrvatska 42
Reakcija ministra

Ranko Ostojić: Provodi se istraga o incidentu sa Sauchom

Ostojić je dodao da ćemo biti pravodobno informirani o rezultatima istrage

Ranko Ostojić: Provodi se istraga o incidentu sa Sauchom

Foto: Jurica Galoić/Pixsell

Jutros, prije sjednice Vlade, ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić novinarima je potvrdio da unutarnja kontrola provodi istragu vezanu uz navodni incident između šefa kabineta premijera Milanovića i policajaca.

Ostojić je dodao da ćemo biti pravodobno informirani o rezultatima istrage.

U povodu incidenta, reagirao je i Sindikat policije Hrvatske.

– Neprihvatljivo je, a i zakonom zabranjeno, da bilo tko vrijeđa i napada policijske službenike, a još je neprihvatljivije da to čini osoba koja djeluje u sustavu državne vlasti (i to u samom njenom vrhu). Oduvijek tvrdimo da je vrijeđanje i napad na policijske službenike uvreda i napad na samu državu i njene građane. Ako se navodi pokažu točnima, tražimo da se protiv počinitelja pokrene prekršajni postupak zbog kršenja čl. 13. i 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, kao i njegovu javnu ispriku svim policijskim službenicima, osobito onima  koje je, prema medijskim natpisima, verbalno napao – stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik SPH-a Dubravko Jagić te dodaje:

– Vjerujemo i nadamo se da tvrdnje o poznanstvu s ministrom unutarnjih poslova g. Ostojićem i glavnim ravnateljem policije g. Dominićem (na koje se g. Saucha, prema navodima, sam pozvao), kao i činjenica da je riječ o predstojniku ureda premijera, neće utjecati na neovisnost provođenja istrage Odjela unutarnje  kontrole MUP-a. Ako su navodi istiniti, takvim ponašanjem nepotrebno je bačena sjena na veliki sportski događaj (svjetski skijaški skup u Zagrebu) i definitivno ne služi kao dobra reklama za Republiku Hrvatsku kao članicu EU.

Ističe kako policijski službenici koji su djelovali na navedenom događaju ne smiju snositi nikakve posljedice već trebaju biti nagrađeni zbog profesionalnog obavljanja svog posla.

– S obzirom na sve navedeno, ako se navodi pokažu točnima, očekujemo da reagira i sam premijer g. Milanović te sankcionira predstojnika svog ureda g. Sauchu – zaključuje Jagić.

>> Šef Milanovićeva kabineta izvrijeđao policajce u VIP šatoru

Ocijeni:

1 2 3 4 5

2 (20 ocjena)
Ispravi pogreške

Komentari

55
Registracija
 • zagorec1 zagorec1

  08.01.2015 u 10:34h

  Naravno unutarnja kontrola ce potrajat do poslije izbora da slucajno ne nasteti Josipovicu!!!
  47 96% 2
 • comparator

  08.01.2015 u 10:34h

  Ostavio bih komentar ali me je strah ministrove reakcije jer pošto znam njegovu osvetoljubivost moram biti blag s njime i pohvaliti ga za ništa ili nulu koju je zavrijedio u organizaciji policije . Evo dajem mu i pohvalu za kvarenje demokratskih dosega koje je pokvario.
  43 93% 3
 • knezica knezica

  08.01.2015 u 10:38h

  Kad izribate momke iz policije, kad popeglate i uskladite njihove izjave pod prisilom gubitka posla, onda ćete se oglasiti kao i u Vukovaru kad ste maloljetnom branitelju otkinuli pola glave... Pa istupili zajednički u javnost Ostojiću kao da ničega nije bilo!
  41 93% 3
 • lukateli1 lukateli1

  08.01.2015 u 21:17h

  Istraga se obustavlja! Nasao SDP nekog pjevaca koji ce svjedocit protiv policije. Tako ce se sve umirit laganini! Pijani SDPovci mogu radit sto hoce dok je babuka Zoki na vlasti!
  0 0% 0
 • MXLCLGTG MXLCLGTG

  08.01.2015 u 18:50h

  Posto se doticni pozvao na to da je prijatelj ministra Ostojica u civilizovanim zemljama bi i takav prijatelj dao ostavku.
  0 0% 0
 • magarac.jozo

  08.01.2015 u 18:45h

  Haha.. znate li tko bi trebao prvi reagirati? MILANOVIĆ.... moja mama bi upravo mene prvoga navukla za uši i rekla mi " nemoj me sramotiti"... i bila bi u pravu... čujem da je sa Verna uletio u vladu... i moj bi sin završio vern da imam 50 000 kn godišnje, i da je malo gluplji... ovako redovno završava identičan ali javni fakultet, sa ocjenom 4.2.... nadam se da neću dobiti opomenu zbog skretanja s teme...
  0 0% 0
Pregledaj sve komentare