Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ranko Ostojić:

'Prihvatni centar premješta se u Slavonski Brod zbog humanijeg odnosa'

Ranko Ostojić
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/5
12.10.2015.
u 19:37

I dalje tvrdim da hrvatska policija apsolutno kontrolira hrvatsku granicu, rekao je Ostojić

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić objasnio je za RTL Danas zašto se prihvatni centar za izbjeglice premješta iz Opatovca u Slavonski Brod. 

– Dolaze zimski uvjeti i radi humanijeg odnosa prema tim ljudima, bez obzira na to što čekaju između tri i šest sati za transport, potrebno je poduzeti mjere da i ta tri sata ne bude smrzavanja. Situacija je vrlo jednostavna. Puno je bolje u novom prostoru napraviti kvalitetan smještaj, pored čvrstih zgrada. Najveća prednost koju imamo u ovom trenutku jest kolosijek koji imamo u kampu. To znači da ni lokalna zajednica, ni ostali u Hrvatskoj ne trebaju brinuti. Sve će biti riješeno direktno s granice - rekao je Ostojić. Dodao je da će oba centra raditi paralelno dok god to bude potrebno.

Ostojić je rekao da je dosad do 15 sati u Hrvatsku ušlo 162.000 izbjeglica, a 160.000 ih je izašlo. Na pitanje kako odgovara na kritike da se odustalo od Dalmacije kao nove rute za izbjeglice, rekao je kako odatle transportiranje nije moguće.

– I dalje tvrdim da hrvatska policija apsolutno kontrolira hrvatsku granicu - rekao je Ostojić. 

– Treba to riješiti s grčkom vladom. Ako je problem u tome što Hrvatska prevozi ljude iz Schengena u Schengen, onda neka to riješe Mađarska i Grčka. Mađarska u ovom trenutku nikoga ne registrira niti prima, izbjeglice prevoze direktno prema Austriji. Ne trebaju nam dijeliti lekcije što i na koji način trebamo raditi. Hrvatska neće postati hot spot ili sabirni centar za izbjeglice koje sada dolaze iz Grčke, znači iz Schengena – rekao je Ostojić.

Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza

Komentara 44

Avatar Retardo
Retardo
19:56 12.10.2015.

I kakvo je ovo prikriveno reklamiranje, koristiti migrantsku krizu i objavljivati sliku Ostoje lažova iznad natpisa "Hrvatska raste"? Zašto niste objavili današnje informacije da je trgovina u kolovozu pala za 1,3%, a industrija za 5,6%? Neviđeno novinarsko drukanje.

Avatar Retardo
Retardo
19:52 12.10.2015.

Ostoja, orle, kako Hrvatska neće biti hot-spot, kad ti upravo gradiš hot-spot za dugotrajni smještaj u Slavonskom Brodu? Ne dolazi u obzir gradnja novih prihvatnih centara, jer je očito da udbo-kukurikavci na mala vrata u dogovoru s Njemačkom pretvaraju Hrvatsku u migrantski pakao. Ovo ni nema nikakve logike, koji je smisao vožnje migranata iz Tovarnika do Slavonskog Broda na vikend s jacuzzijem u Ostojin centar, ako ih se može odmah prebaciti u Mađarsku?

Avatar mirica19
mirica19
19:56 12.10.2015.

Ovaj se ministar ponaša kao da jedini ima znanje o tome kako riješit situaciju, a zapravo najlošije vlada situacijom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije