Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SDP-ovi kandidati

Rajko Ostojić i Zlatko Komadina neće biti na listi

09.07.2016., Zagreb - Nakon Sjednice Glavnog odbora SDP-a predsjednik SDP-a Zoran Milanovic dao je izjavu okupljenim medijima. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
28.07.2016.
u 07:00

Odluka o svim kandidatima i kandidatkinjamaSDP-a na izbornim listama Narodne koalicije na današnjoj sjednici Glavnog odbora

Na današnjoj sjednici Glavnog odbora SDP bit će donesena odluka o imenima svih kandidata i kandidatkinja SDP-a na izbornim listama Narodne koalicije.

Nositelji lista u deset izbornih jedinica bit će: Zoran Milanović (1. izborna jedinica), Gordan Maras (2.), Siniša Hajdaš Dončić (3.), Domagoj Hajduković (4.), Zdravko Ronko (5.), Mirando Mrsić (6.), Milanka Opačić (7.), Željko Jovanović (8.), Ranko Ostojić (9.) i Boris Lalovac (10).

U odnosu na lanjske izbore, među nositeljima neće biti Ante Kotromanovića, umjesto njega listu u desetoj jedinici nosit će Boris Lalovac, koji je lani nosio listu u šestoj jedinici. Zbog toga što je u međuvremenu izabran za Ustavnog suca, SDP-ovu listu u drugoj izbornoj jedinici neće nositi bivši predsjednik Sabora Josip Leko. Imena na izbornim listama neće se bitno mijenjati, uvjeravaju nas u SDP-u, i liste će biti jako slične onima s prošlogodišnjih parlamentarnih izbora.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li se potpuno poštovati “ženska kvota”, točnije zakonska odredba prema kojoj na svakoj listi u svakoj izbornoj jedinici žene moraju biti zastupljene s najmanje 40 posto. Najžešći protivnici Zorana Milanovića na nedavnim unutarstranačkim izborima – Zlatko Komadina i Rajko Ostojić – neće biti na listi, ali će “preživjeti” Davor Bernardić, koji bi trebao ponovno biti na trećem mjestu u 1. jedinici. 

>> SDP u četvrtak utvrđuje izborne liste, nema iznenađenja

Komentara 60

PS
psyhotic
07:17 28.07.2016.

"Žensku" kvotu neće poštivati, ali srpsku i jugoslovensku hoće.

UM
umnjak
07:23 28.07.2016.

SDP stvarno kao Sjeverna Koreja i KPJ. Dozivotni predjsjednici, par kojih su se drznuli kandidirati kontra glumeci demokraciju, odmah (politicki) usmrtiti. Miljama daleko od europske normalne sociodemokacije!

MI
Mimizo
07:35 28.07.2016.

sdp je sjeverno demokratska partija na čelu sa mao zokijem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije