Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbjeglica

Rahmani: Nisam došao u Hrvatsku da bih živio od socijalne pomoći

01.07.2016., Zagreb - U hotel Porin, prihvatiliste za migrante, stigla je prva grupa od 4 migranta iz Italije u sklopu programa EU za relokacijom izbjeglica unutar zemalja clanica EU. U narednim danima trebalo bi stici jos 60 migranata. Prvu skupinu docek
Foto: Željko Lukunic/PIXSELL
1/4
01.07.2016.
u 22:04

Toliko mi se sviđa da bih, ako Bog da, do mirovine volio ostati ovdje, kazao je 27-godišnji Abdul Rahmani

Što misli o iskazanoj dobrodošlici koja ima je danas priređena ispred hotela Porin, komentirao je i 27-godišnji Abdul Rahmani.

– Toliko mi se sviđa da bih, ako Bog da, do mirovine volio ostati ovdje. Po zanimanju sam vozač i volio bih naći posao u struci, ali ne bih imao ništa protiv toga da radim bilo što. Nisam ovamo došao kako bih živio od socijalne pomoći, želim naučiti jezik, naći posao i možda jednog dana i zasnovati obitelj – kazao je Rahmani koji je priznao kako mu je prva želja bila otići u Njemačku, a na pitanje kako to da je došao u Hrvatsku nasmijao se i kratko odgovorio: “Tako je sreća htjela.”

Iako u Hrvatskoj trenutačno ne postoji velika eritrejska zajednica, Rahmani se nada da će se to u budućnosti promijeniti. – U Italiji sam proveo oko dva i pol mjeseca i u toj je zemlji trenutačno smješteno mnogo mojih sunarodnjaka pa sam mnoge i upoznao. Bilo bi lijepo kada bi barem neki od njih dobili priliku da kao i ja dođu u Hrvatsku – iskren je taj 27-godišnjak.

On će s drugim migrantima koji su danas stigli u Hrvatsku preko Splita te potom u pratnji prevoditelja i policajaca došli u Zagreb biti uveden u redoviti postupak traženja međunarodne zaštite, smješten u prihvatilište te uključen u psihosocijalne aktivnosti koje se u prihvatilištu provode.

>>Stigli prvi migranti: 'Tako nismo bili dočekani ni u Italiji, ako Bog da, ostajem do mirovine'

Ključne riječi

Komentara 27

ST
stimo
23:18 01.07.2016.

posla uvjek ima mozez raditi za gong dokumentu nevladine udruge vecernji index jutarnji neka raje

DM
dr_max
22:30 01.07.2016.

Eritreja??? Pa koji je k... ovi našim kvazi političarima??? Pa taj nema osnove za azil, koji su ga k... dovlačili u HR??? Posla nema ni za domaće, odkud dati socijalu? Natrag s tim ekonomskim migrantom!

Avatar bambus
bambus
23:12 01.07.2016.

....možda i familiju osnovat.....veli,,,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije