Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spoj na autocestu

Radovi na novoj novogradiškoj južnoj obilaznici pri kraju

Izgradnja južne obilaznice u Novoj Gradišci
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/8
28.03.2015.
u 11:00

Bio je to dugotrajan, kontinuiran i težak posao – rekao je brodsko-posavski župan Danijel Marušić.

Radovi na izgradnji južne obilaznice u Novoj Gradiški, započeti u ožujku prošle godine, bliže se kraju. Predviđeni rok za završetak izgradnje je u lipnju, no doznajemo kako bi radovi mogli završiti već polovinom travnja, nakon čega će uslijediti tehnički pregled.

Cesta široka 7,1 metara s dva kružna toka prometno će povezati novogradiški Industrijski park s autocestom A3. Time će biti stvoreni uvjeti za njegovo nesmetano funkcioniranje, a ujedno će se riejšiti i prometni problemi samog grada. Radove izvodi Osijek Koteks, a financiraju ih Hrvatske ceste s 19,8 milijuna kuna. - Izgradnju ove ceste dugo smo čekali. Ona će povezati općine zapadnog dijela županije, rasteretiti promet i unaprijediti gospodarstvo cijelog novogradiškog kraja.

Bio je to dugotrajan, kontinuiran i težak posao – rekao je brodsko-posavski župan Danijel Marušić. U Hrvatskim cestama ističu kako je postojeća prometna mreža državnih i županijskih cesta na novogradiškom području većim dijelom prolazila kroz sam centar grada i okolna mjesta, što je za posljedicu imalo prometne čepove i nemogućnost šireg regionalnog povezivanja. Gradnja obilaznice od velikog je značaja za buduće investicije u Industrijskom parku, u kojemu je tvornicu nedavno otvorila Atlantic grupa, a uskoro će i samoborska Klimaoprema.

>> Nakon gradnje južne obilaznice slijedi i novi trgovački centar

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije