Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
splitska gradska luka

Lučki radnici štrajkaju, trajekti plove

Splitska luka
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/2
16.10.2014.
u 15:13

Nećemo blokirati trajekte, ali nećemo ni dozvoliti da radnici trećih pravnih osoba krše naše pravo na štrajk – poručili su iz Sindikata.

Promet iz splitske gradske luke prema srednjodalmatinskim otocima u četvrtak se odvijao po redu plovidbe, unatoč nastavljenom štrajku Sindikata lučkih radnika koji su obustavili rad na ukrcaju putnika i vozila u trajekte.

- Nećemo blokirati trajekte, ali nećemo ni dozvoliti da radnici trećih pravnih osoba krše naše pravo na štrajk – poručili su iz Sindikata. Privatna tvrtka Trajektna luka Split obavlja uslužnu djelatnost u Gradskoj luci Split s kojom je u sporu, zbog čega je i organiziran štrajk.

>> U splitskoj luci prekinuta još jedna blokada. Najavljene nove akcije 

>> Koncesionar ide u blokadu Trajektne luke Split

Komentara 2

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
13:25 16.10.2014.

Privatna firma. Ima privatnog vlasnika. Potpisali vlasnici koncesiju pod određenim uvjetima. Sada vlasnici ne žele izaći iz koncesije već usred korištenja koncesije promijeniti uvjete koncesije koje su sami na natječaju potpisali. I nastaviti bez natječaja raditi pod povoljnijim uvjetima za vlasnike. A vlasnici koriste radnike jer su vidjeli da tako u Hrvatskoj može, zaustaviš javni promet, sprječavaš ljudima da trajektima idu svojoj kući jer ti je malo novaca. Što treba uraditi? Odmah prekinuti ugovor po koncesiji jer ugovarač ne ispunjava ugovor i što više maltretira putnike i vrijeđa one s kojima je ugovor potpisao. Raspisati javni natječaj i naći drugog ugovarača-koncesionara. I taj će trebati radnike, posla će biti. Ali radnike koji naguravaju putnike od kojih žive za interese privatnih vlasnika, e takve radnike baš nitko ne treba. Em su nasilni, am su se dali manipulirati od svog vlasnika.

Avatar uprknuce1
uprknuce1
23:45 16.10.2014.

Nenad bi se iznenadio kad bi znao koliko je u krivu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije