Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kraj agonije

Radnici škvera na Ugljanu vraćeni na posao

Foto: Filip Brala/PIXSELL
17.04.2014.
u 11:27

Radnicima ugovor o radu ističe 1. svibnja, a sindikati se nadaju da će im oni biti produljeni jer posla na remontu brodova ima

Nakon višednevne agonije ispred zatvorenog brodogradilišta Nauta Lamjana na Ugljanu, 40 radnika ipak je pušteno na posao. Jedini koji neće raditi i koji su dobili otkaz su sindikalni povjerenik Mario Košta i bivši direktor Ivo Baljkas.

– Stečajni upravitelj Alein Khan popustio je i škver je na posao primio svih 40 radnika osim sindikalnog povjerenika i bivšeg direktora koji su dobili izvanredni otkaz. Na te otkaze ćemo se žaliti, a dobro je što je stečajni upravitelj shvatio da se moraju odraditi ugovoreni poslovi na brodovima jer bi u protivnom nastupila višemilijunska šteta, rekao nam je Vedran Uranija, pravni zastupnik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske za Zadar te najavio skori sastanak s novim državnim odvjetnikom Dinkom Cvitanom o slučaju Lamjana na kojem će razgovarati o  razlozima zbog kojih je brodogradilište završilo u stečaju.

Radnicima ugovor o radu ističe 1. svibnja, a sindikati se nadaju da će im oni biti produljeni jer posla na remontu brodova ima.

>> Novi stečajni upravitelj pred barikadom radnika: Čemu bačve nisam tenkom došao

>> Drama u škveru: Stečajni upravitelj bježao pred radnicima

Komentara 7

AM
alberta.mutti.5
13:16 17.04.2014.

Ovo je sramota za drzavu Hrvatsku. Pa jadni radnici. Na sto lici ovo: " - Stečajni upravitelj Alein Khan popustio je i škver je na posao primio svih 40 radnika." Pa gdje je dostojanstvo otaca, muzeva, kolega, prijatelja, gdje je respekt za radnike i gradjane i ljude? Ja iz inostranstva tesko shvacam ovakove relacije i dogadjaje.

BA
barica56
12:20 17.04.2014.

1.svibanj praznik rada, pazite da vas ne prevesla nije njega briga za gubitak lakše će zatvorit škver.SRETAN VAM PRAZNIK RADA.

BS
bstrabi2
12:51 17.04.2014.

Ova policija.Nezna da plaču dobivaju.Od ti radnika.Koji štite .Tog koji im plaču uzima.Pa ti radnici nisu kriminalci.Oni samo žele radit,a to im vlada ne dozvoljava.Pogotovo Hajdaš.Od kako je došao na to mjesto.Tristo tisuća radnika .Je dobilo otkaz.I zato takve ministra treba maknut...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije