Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sumnjiva privatizacija

Radnici Croatia Zadar linea 14 godina čekaju isplatu otpreminina

Croatia Zadar linea,radnici
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/3
27.11.2014.
u 12:19

Bivši radnici nekadašnjeg zadarskog autobusera Croatia Zadar linea, nakon 14 godina od pokretanja stečaja još uvijek potražuju četiri i pol milijuna kuna za otpremnine, a tri godine nakon okončanja stečaja to potraživanje im je i priznato. No, naplatit će se jedino ako jedan od slučajeva oko imovine Croatia Zadar linea bude riješen u korist zadarskog autobusera.

Riječ je o 80 bivših radnika koji očekuju da se ubrzaju rješavanja sporova oko imovine tvrtke u vrijednosti oko 100 milijuna kuna. Prije svega je riječ o autobusnim kolodvorima u Zadru, Benkovcu i Obrovcu. Mi se ne slažemo s Bandićevom krilaticom neka institucije rade svoj posao već mi očekujemo da institucije dovrše svoj posao. Mi ćemo ako treba i na prosvjed u Zagreb ako se ne ubrzaju postupci - rekao je Vedran Uranija pravni zastupnik SSSH na konferenciji za novinare u Zadru. Podsjetio je da se vodi i kazneni progon protiv odgovornih osoba za propast Croatia Zadar linea i zbog sumnjive privatizacije.

>>Sindikat CZL-a zbog tvorničkog kruga prijavio Čazmatrans

 

Komentara 2

KN
knezica
15:56 27.11.2014.

I branitelji koji su otišli u mirovinu 2006. godine čekaju mirovine. Uvijek isti odgovor - kada za to bude sredstava u proračunu?!?!?! Šta bi to trebalo značiti, nitko živi ne zna.

DO
doktorica
14:07 27.11.2014.

mnogi nisu nikad ništa dobili,a šta je to otpremnina?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije