Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nekad prehrambeni div

Radnice Adrije stečajnom upravitelju blokirale ulaz u tvrtku

adria
Foto: Frane Šarić
1/6
27.02.2015.
u 09:18

Sve donedavno sve su radnice bile za pokretanje stečaja, no uoči ročišta njih 107 od 119 povuklo je svoje punomoći za stečaj

Radnice Adrije u stečaju, njih 60-ak od ukupno 149 jutros je blokiralo pristup stečajnom upravitelju Draganu Bijeliću ulaz u tvrtku. Ispred porte nekadašnjeg zadarskog prehrambenog diva i proizvođača najpoznatijih ribljih konzervi, radnice su postavile transparente "Zadre, probudi se", '"Tko radi, umire od gladi", "Kalmeta, i stoka sitnog zuba živi bolje od nas", "I mi smo ljudi"...

 - Adria je na jako atraktivnom terenu i dolazite li ovamo zbog toga? Koliko je Adrijinih kutija pojedeno i nitko se nije otrovao, a nas se uništilo. Odlazite jer mi smo se zadnji tren predomislili od stečaja jer se pojavio čovjek koji bi investirao, a oni koji su gladni kruha, nada im je zadnja - uzvikivale su radnice.

Dragan Bijelić, stečajni upravitelj, rekao je kako tvornica ne posluje i da ne vjeruje da se išta može napraviti bez skupštine vjerovnika i ako se ne pojavi partner sa sredstvima. Rekao je kako prema njegovim informacijama, nema ni sredstava za proizvodnju, a ni tržišta za plasman robe. Okrenuo se i najavio novi dolazak.

Radnice su svjesne da će stečajni upravitelj biti uveden, no one neće otići dobrovoljno.

- Nas je nekad ovdje bilo preko 800, a sad nas je samo preko stotinjak. Nikom nije stalo i jasno je tko je uništio Adriju i da upravi nije bilo stalo - rekle su Stoja Matijević, radnica sa 37-godišnjem stažom i predstavnica radnica Jadranka Grdović. Radnice nisu primile šest plaća, tisuću kuna nakon tri mjeseca su primile tek prodajom preostalih konzervi u tvrtki i nadaju se dolasku novog partnera koji bi riješio, kako se nadaju, probleme u Adriji koja duguje oko 90 milijuna kuna.

Sve donedavno sve su radnice bile za pokretanje stečaja, no uoči ročišta njih 107 od 119 povuklo je svoje punomoći za stečaj te su zatražile od trgovačkog suda da uzme u obzir ponudu strateškog partnera Tharmal, Marka Lukića, navodnog zastupnika slovačkih i njemačkih potencijalnih investitora u Adriju. Dosadašnji direktor Miodrag Lacić nije se pojavio na današnjem pokušaju ulaska stečajnog upravitelja u tvrtku. Vrijednost Adrije zajedno s nekretninama i opremom iznosi stotinjak milijuna kuna.

>> Radnice Adrije ispod Mrsićeva prozora: Plaće nismo dobile 11 mj.!

Komentara 11

IS
istima
09:52 27.02.2015.

Iskustva sa stečajnim upraviteljima kažu da su to uglavnom glodavci koji dolaze u nadi da se može još ponešto iscijediti iz ostatka ostataka..... uostalom,to su pravnici, a dovoljno je pogledati kako nam izgleda pravosuđe...

RU
ruznopace
10:07 27.02.2015.

zašto predsjednica ne pozove na pantovčak te...žene,..i ne napravi radnu skupinu,.jer te žene žele samo raditi i zarađivati.......njoj su draži gurači kolica,koji bi samo zarađivali a ne bi radili..neće....jer i nju guraju....

DU
Deleted user
09:57 27.02.2015.

Cekamo reakciju novopecene presjednice,jer ona je obecala da Hrvatski radnici vise nece na ulice,hehehehehehehehhe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije